Simona Ionescu / Redactor Șef

Cel mai fraged cotlet de porc. Se servește cu usturoi

Cel mai fraged cotlet de porc. Se servește cu usturoi
Dacă vrei să te bucuri de gustul cărnii adevărate pregătite la grătar, încearcă atunci această rețetă absolut delicioasă. Vestea bună: nu ai nevoie neapărat de un grătar pentru a prepara.

Pentru a prepara cel mai fraged cotlet de porc  acasă, ai nevoie de o tigaie bună antiaderentă. Și de niște sos de usturoi, ca să te lingi pe degete.  Rețeta se prepară foarte ușor și nu necesită să petreci prea mult timp în bucătărie.

Ingrediente pentru 4 porții de cotlet de porc

4 cotlete de porc

o căpățână de usturoi

o lingură de unt

sare și piper după gust

cimbru, oregano, rozmarin

Mod de preparare

Carnea se spală foarte bine sub jetul de apă călduță, după care se condimentează după preferințe cu cimbru, rozmarin, oregano, sare și piper. Rozmarinul, dar si de oregano ofera o aroma intensă cărnii gătite și merg de minune mai ales cu carnea de porc.

Feliile de carne se rumenesc într-o tigaie încinsă.  Cât timp se rumenesc feliile de carne, curățăm și zdrobim tot usturoiul și îl punem în tigaie cu o lingură de unt. Dacă nu vrei să folosești grăsimi, tigaia grill antiaderentă îți oferă alternativa să gătești și fără ulei sau alte adausuri de grăsimi.

Adaugăm acum 100 ml de apă și punem deasupra tigăii un capac cu orificiu de evacuare a aburului. Lăsăm pe foc până ce totul devine fraged. Se poate servi cel mai fraged cotlet de porc cu o porție de cartofi prăjiți și cu sos de usturoi. cotlet de p

Sursa: Chefi la cuțite

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre