Simona Ionescu / Redactor Șef

Cel mai savuros piept de pui pregătit după sfaturile unui maestru al bucătăriei

Cel mai savuros piept de pui pregătit după sfaturile unui maestru al bucătăriei
Adio pui uscat sau lipsit de savoare! Pieptul de pui este, fără îndoială, vedeta dietelor sănătoase. Plin de proteine, acesta e nelipsit din farfuria copiilor mofturoși sau al gurmanzilor pretențioși, cu o condiție: să fie preparat așa cum scrie la carte. Iată câteva sfaturi de la unul dintre maeștrii bucătăriei, englezul Gordon Ramsay.

Dacă sunteți îndrăgostiți de pieptul de pui și vreți să aveți pe masă preparatul perfect, atunci sfaturile maestrului bucătăriei, Gordon Ramsay vă sunt de mare ajutor. Urmând doar câțiva pași, veți obține pieptul de pui suculent pe care vi-l doriți. 

Folosiți o tigaie încinsă

Primul secret al lui Gordon Ramsay pentru a pregăti un piept de pui cu adevărat extraordinar este să folosiți întotdeauna o tigaie încinsă. Tigaia rece nu reprezintă decât un dezastru culinar. Luați pieptul de pui și condimentați-l cu sare și piper, după gust.

În tigaia încinsă,  se adaugă un strop de ulei, cât să acopere suprafața, și se așează puiul cu grijă, poziționându-l la „ora șase”. Adică așezând partea mai groasă spre gospodină. Pieptul de pui se gătește între 12-15 minute.

Piesa de rezistență: o bucată de unt

Adio pui uscat sau lipsit de savoare! Cel mai savuros piept de pui pregătit după sfaturile unui maestru al bucătăriei lumii
Cel mai tare piept de pui, preparat după sfaturile lui Gordon Ramsay

După ce pieptul de pui capătă o crustă aurie pe prima parte, se întoarce pe cealaltă parte. Acum vor intra în joc ingredientele care ridică preparatul la alt nivel. Se zdrobește un cățel de usturoi cu latul cuțitului și se pun în tigaie câteva crenguțe de rozmarin și cimbru proaspăt.

Piesa de rezistență este o bucată de unt. Când începe să se topească, luați o lingură din acest amestecul de unt topit, ierburi și usturoi și stropiți pieptul de pui în timpul ce se gătește. Untul, combinat cu usturoiul și ierburile aromatice, pătrunde în carne, păstrând suculența.

Iar stropirea constantă creează o crustă crocantă la exterior, dar lasă interiorul moale și zemos. Rezultatul final? Cel mai fraged, suculent și plin de savoare piept de pui în fața căruia nimeni nu poate rezista.

Beneficiile consumului de piept de pui

Potrivit specialiștilor, o porție de 100 g de piept de pui gătit (fără piele) oferă aproximativ 31 g de proteine de înaltă calitate, esențiale organism. Pieptul de pui este un aliat de nădejde în dietele de slăbire sau de menținere a greutății. În plus, conține vitamine din complexul B (B3 și B6), care susțin metabolismul și energia, dar și minerale precum fosfor și seleniu, bune pentru oase și imunitate.

Sursă foto: gordonramsayeats.com

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri