Simona Ionescu / Redactor Șef

Cele mai bune chifteluțe mănăstirești. Rețeta delicioasă a măicuțelor de la Schitul Poiana Maicilor

Cele mai bune chifteluțe mănăstirești. Rețeta delicioasă a măicuțelor de la Schitul Poiana Maicilor
Se spune că nici o mâncare nu e mai bună ca cea făcută cu rugăciune și dragoste la mănăstire. Iată rețeta celor mai bune chifteluțe de post, pregătite cu migală de maicile de la Schitul Poiana Maicilor.

În Postul Paștelui aveți posibilitatea să încercați cele mai gustoase preparate culinare, pregătite de măicuțele de la Schitul Poiana Maicilor. Iată o rețetă extraordinară de chifteluțe mănăstirești din legume.

Chifteluțe din fasole

Potrivit informațiilor oferite de indemnulinimii.ro, ingredientele de care aveți nevoie pentru niște chifteluțe cu adevărat extraordinare de post sunt următoarele: 500 g fasole boabe, 2-3 felii de pâine, 150 g orez, 150 ml ulei, 2 cepe, 5-6 căței de usturoi, 1 morcov, 1 păstârnac, 2 frunze de dafin, mărar, pătrunjel, 50 g făină, sare, cimbru.

Chiftele din fasole

Mod de preparare

Puneți la fiert boabele de fasole și când jumătate fierte adăugați și morcovul, păstârnacul, ceapa. Condimentați bine cu frunzele de dafin, sare, piper și amestecați bine. Când toate legumele sunt fierte, scoateți din oală, puneți într-un bol mare și adăugați feliile de pâine, usturoiul pisat, cimbru, mărar și pătrunjel, ambele tăiate foarte bine. După ce amestecați treceți și prin mașina de tocat. Formați chifteluțele, treceți prin făină și prăjiți în ulei încins.

Chec aperitiv de post cu legume și ciuperci

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti un delicios chec aperitiv de post cu legume și ciuperci aveți nevoie de următoarele ingrediente: 1 kilogram de cartofi, 2 cani mari cu făină, 350 g ciuperci champignon brune, 2 morcovi, ½ de conopidă, 1 ardei roșu, frunze de pătrunjel, 150 ml iaurt simplu de soia, 50 ml lapte de soia, sare, piper, ½ linguriță cu rozmarin uscat, 1 plic de întăritor pentru sosuri (are un gust foarte bun).

Chec aperitiv de post

Mod de preparare

Tăiați legumele rondele, apoi opăriți și lăsați să se scurgă pe un șervețel. Amestecați făina cu laptele, puțină sare și un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu. Omogenizați bine ingredientele și puneți într-o tavă de chec. Lăsați la cuptor 10 minute.

Scoateți apoi tava și așezați legumele în straturi, apoi turnați sosul realizat din iaurtul vegetal, condimente, trei linguri cu făină și întăritorul pentru sosuri. Pentru ca preparatul să arate bine, ornați cu câteva legume. Introduceți checul în cuptor și lăsați încă 30-45 de minute. Checul trebuie să fie frumos rumenit.

Sursă foto: IasiTV Life

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre