Simona Ionescu / Redactor Șef

Chifteluțe din cârnați, ușoare, suculente și atât de gustoase! Trucul care le face pufoase

Chifteluțe din cârnați, ușoare, suculente și atât de gustoase! Trucul care le face pufoase
Iubim chiftelele făcute în casă, pentru că sunt delicioase. Iar familia și prietenii vor fi extrem de fericiți să guste așa ceva. Iată o rețetă de chifteluțe din cârnați, care vor fi pe placul tuturor.

Chifteluțele din cârnați le puteți consuma simple, amestecate cu paste, sau le puteți face un sos delicios. O rețetă simplă, dar care aduce bucurie la masă.

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti cele mai delicioase chifteluțe din cârnați, aveți nevoie de următoarele ingrediente: cârnați dulci, picanți sau faceți o combinație din aceștia, 2 ouă mari, pesmet, brânză rasă, 2 căței de usturoi mărunțiți bine cu presa de usturoi și apă. Apa este crucială pentru o astfel de rețetă, pentru că va face chifteluțele moi și gustoase. Este trucul cunoscut doar de gospodine, pentru a le face pufoase.

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul. Într-un castron mare, adăugați cârnații brânza și usturoiul. Adăugați încet apa, câteva linguri, amestecând cu mâna până când ingredientele se combină perfect. Amestecul trebuie să fie foarte umed, dar să își păstreze forma atunci când este rulat în chiftele. Puneți o lingură cu carne în palme și rulați-o în formă de bilă.

Așezați bila pe foaia de copt. Repetați procedeul până se va termina toată carnea. Puneți foaia de copt în tava cuptorului și lăsați să se coacă în jur de 20-25 de minute. După ce s-au copt, le veți putea pune în sosul dorit. Sunt un deliciu dacă veți folosi sos marinara sau pesto cu spanac și busuioc.

Chiftele din cârnați, perfecte pentru a face o familie fericită

Sos alb pentru chiftele perfecte

Un sos extraordinar pe care îl puteți încerca pentru chifteluțele din cârnați este cel alb. Ingredientele necesare sunt: 300 ml smântână grasă, 1 ceapă, 4 căței de usturoi, ulei, 2 linguri cu făină albă, sare și piper.

Mod de preparare

Curățați ceapa, tăiați foarte fin și căliți în ulei. adăugați apoi usturoiul și turnați două pahare cu apă. Lăsați la înăbușit câteva minute. Adăugați chifteluțele și completați cu apă să le acopere. se lasă la fiert maxim zece minute. Separat amestecați făina cu smântâna și condimentele, subțiați cu puțină apă și adăugați în cratiță. Mai lăsați câteva minute. Veți face senzație cu niște murături alături.

Sursă foto: bakerbynature.com

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre