Celebra ruladă Wellington a fost reinterpretată și a devenit vegetariană. E mult mai ușor de gătit.
Ingrediente ruladă Wellington varianta fără carne
500 g de foitaj
Făină obișnuită, pentru rulat
1½ linguriță de lapte vegetal, pentru glazură
Pentru umplutură: 1 praz
1 lingură de ulei de măsline
1 lingură de frunze de cimbru
75 g de curmale și nuci tocate mărunt
½ pachet de 180 g de castane precoapte, tocate grosier
10 frunze de salvie, tocate grosier
50g pesmet, făcut din pâine veche de o zi
½ măr mic, tăiat mărunt
100 g de nuci nesărate amestecate, tocate grosier
1 linguriță de condimente mixte, dizolvată în 2 linguri de apă abia fiartă
2 linguri de semințe de in măcinate, amestecate cu 6 linguri de apă caldă și lăsate timp de 5 minute
View this post on Instagram
Mod de preparare
Se taie prazul pe lungime și apoi în felii de 0,5 cm. Se spală bine într-un bol cu apă caldă, apoi se clătește și se repetă. Scurgeți și uscați. Se încinge uleiul într-o tigaie mare. Adăugați prazul, cimbrul și condimentele, gătiți la foc mediu, amestecând frecvent, timp de 10 – 12 minute, până când prazul s-a înmuiat și începe să se rumenească. Se transferă într-un castron mare și se amestecă cu restul ingredientelor de umplutură. Se lasă să se răcească timp de 20 de minute.
Preîncălziți cuptorul la 200°C. Tapetați o tavă de copt cu hârtie de copt. Scoateți blatul de patiserie din frigider cu 5 – 10 minute înainte de utilizare. Lucrați rapid pentru ca aluatul să nu se încălzească prea tare. Întindeți aluatul pe o suprafață ușor înfăinată într-un dreptunghi de 27 x 35 cm, cu o grosime de aproximativ 2 mm.
Puneți umplutura în centru și formați un cârnat, lăsând o margine de 8 cm de jur împrejur. Se taie un triunghi mic (5 cm) de aluat din fiecare colț. Păstrați aceste resturi pentru decorare. Se ung cu puțin lapte vegetal marginile de patiserie. Îndoiți cele 2 capete scurte de aluat în sus și peste umplutură. Îndoiți apoi cele două părți lungi de patiserie peste umplutură pentru a se întâlni la mijloc. Presați marginile de patiserie pentru a „sigila” conținutul.
Se crestează ușor suprafața cu un model – nu se taie prea adânc. Decupați frunze din resturile de patiserie și puneți-le deasupra. În final se unge rulada Wellington cu lapte vegetal. Coaceți la cuptor timp de 45 – 50 de minute sau până când aluatul este crescut și auriu. Se lasă să se odihnească timp de 5 – 10 minute, apoi se taie cu un cuțit zimțat în 6 felii groase pentru a servi.
Sursa: Instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook