Simona Ionescu / Redactor Șef

Celebra ruladă Wellington varianta fără carne. O reinterpretare senzațională

Celebra ruladă Wellington varianta fără carne. O reinterpretare senzațională
Rulada Wellington, denumită astfel după capitala Noii Zeelande, este celebră în gastronomie, în întreaga lume. Pentru mesele festive din această perioadă vă prezentăm o rețetă aparte.

Celebra ruladă Wellington a fost reinterpretată și a devenit vegetariană. E mult mai ușor de gătit.

Ingrediente ruladă Wellington varianta fără carne

500 g de foitaj

Făină obișnuită, pentru rulat

1½ linguriță de lapte vegetal, pentru glazură

Pentru umplutură: 1 praz

1 lingură de ulei de măsline

1 lingură de frunze de cimbru

75 g de curmale și nuci tocate mărunt

½ pachet de 180 g de castane precoapte, tocate grosier

10 frunze de salvie, tocate grosier

50g pesmet, făcut din pâine veche de o zi

½ măr mic, tăiat mărunt

100 g de nuci nesărate amestecate, tocate grosier

1 linguriță de condimente mixte, dizolvată în 2 linguri de apă abia fiartă

2 linguri de semințe de in măcinate, amestecate cu 6 linguri de apă caldă și lăsate timp de 5 minute

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vegan Recipes – Sarah (@sarahsveganrecipes)

Mod de preparare

Se taie prazul pe lungime și apoi în felii de 0,5 cm. Se spală bine într-un bol cu apă caldă, apoi se clătește și se repetă. Scurgeți și uscați. Se încinge uleiul într-o tigaie mare. Adăugați prazul, cimbrul și condimentele, gătiți la foc mediu, amestecând frecvent, timp de 10 – 12 minute, până când prazul s-a înmuiat și începe să se rumenească. Se transferă într-un castron mare și se amestecă cu restul ingredientelor de umplutură. Se lasă să se răcească timp de 20 de minute.

Preîncălziți cuptorul la 200°C. Tapetați o tavă de copt cu hârtie de copt. Scoateți blatul de patiserie din frigider cu 5 – 10 minute înainte de utilizare. Lucrați rapid pentru ca aluatul să nu se încălzească prea tare. Întindeți aluatul pe o suprafață ușor înfăinată într-un dreptunghi de 27 x 35 cm, cu o grosime de aproximativ 2 mm.

Puneți umplutura în centru și formați un cârnat, lăsând o margine de 8 cm de jur împrejur. Se taie un triunghi mic (5 cm) de aluat din fiecare colț. Păstrați aceste resturi pentru decorare. Se ung cu puțin lapte vegetal marginile de patiserie. Îndoiți cele 2 capete scurte de aluat în sus și peste umplutură. Îndoiți apoi cele două părți lungi de patiserie peste umplutură pentru a se întâlni la mijloc. Presați marginile de patiserie pentru a „sigila” conținutul.

Se crestează ușor suprafața cu un model – nu se taie prea adânc. Decupați frunze din resturile de patiserie și puneți-le deasupra. În final se unge rulada Wellington cu lapte vegetal. Coaceți la cuptor timp de 45 – 50 de minute sau până când aluatul este crescut și auriu. Se lasă să se odihnească timp de 5 – 10 minute, apoi se taie cu un cuțit zimțat în 6 felii groase pentru a servi.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre