Simona Ionescu / Redactor Șef

Chec ciocolatos fără ouă și lactate

Chec ciocolatos fără ouă și lactate
Acest chec ciocolatos nu conține ouă și nici alte produse animaliere, cum ar fi lactatele. Are o textură de blat umed, este foarte fin și putem adăuga magiun sau dulceață în el.  Rezultatul e remarcabil.

Noi am adăugat vișine, miez de nuci și semințe de floarea- soarelui. Dar practic, mixul acesta poate fi orice aveți la îndemână. Poate aveți migdale și coji de portocale confiate.

Pentru a prepara prăjitura tot de ce e nevoie sunt ingrediente simple pe care le avem cu toții în bucătărie. Este un desert ce va fi apreciat de iubitorii de ciocolată. În continuare urmăriți ingredientele și modul de preparare.

Ingrediente:

300 ml apă, 260 g făină, 7 linguri zahăr, 100 ml ulei rafinat, 3 linguri cacao, 100 g miez de nuci și semințe de floarea soarelui, 10 g praf de copt, 1 linguriță zahăr vanilat, 50 g vișine sau magiun de care avem la îndămână.

Pentru glazura de ciocolată vom avea nevoie de 150 ml apă, 2 linguri de cacao, 2 linguri de zahăr, 1 lingură făină, 1 lingură ulei.


Ce planuri avea vedeta de la Bollywood înainte de ciudata sa moarte. S-a aflat abia acum

Are de toate, mai puțin o „mândră”. Pe Gabi Dumitru l-a părăsit mireasa înainte de nuntă


Preparare:

Într-un vas amestecăm apa caldă cu zahărul și uleiul.

În alt vas amstecăm făina cu cacaoa, zahărul vanilat și praful de copt.  Amestecăm ambele compoziții. Adăugăm vișinele, miezul de nuci și semințele de floarea soarelui.  Turnăm  aluatul în tava ( 18 cm) tapetată cu hîrtie. Putem tava în cuptorul supraîncălzit la 180C, timp de 40- 45 min. Verificăm dacă checul este gata cu o scobitoare. E copt atunci când pe scobitoarea cu care l-am înțepat iese curată.

Deasupra pune, glazura. Punem apa la fiert. Adăugăm pe rând zahărul, cacaoa și făina. Când compoziția începe să fiarbă adăugăm uleiul. Stingem focul. Glazura se pune în scurt timp și se lasă la întărit.

Sursa: Bunica.md

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre