Simona Ionescu / Redactor Șef

Cheesecake cu ovăz, rețeta fără coacere

Cheesecake cu ovăz, rețeta fără coacere
Suntem fani declarați ai prăjiturilor care nu necesită pornirea cuptorului. Și cumva ne antrenăm pentru vară, cu deserturi care stau la frigider.

Astăzi preparăm un delicios Cheesecake cu ovăz, rețeta fără coacere. Nu aveți nevoie de mare lucru, ingredientele sunt probabil disponibile în casa oricărei persoane care are o alimentație corectă și sănătoasă.

Ingrediente pentru Cheesecake cu ovăz, rețeta fără coacere

Pentru baza de ovăz: 1/2 cană de ovăz

1/2 cană lapte de migdale

1 linguriță de semințe de chia

1/2 lingură pudră proteincă cu gust de valinie, căpșuni sau cheesecake, după preferință

1,5 linguri de dulceață de căpșuni (sau 2 căpșuni fierte cu 1 linguriță de apă pentru a se înmuia – apoi zdrobite cu furculița și transformate în „gem”)

Pentru stratul din mijloc: căpșuni proaspete, tocate

biscuiți digestivi, rupți în bucăți

Pentru crema ganache de brânză: 1/3 cană iaurt grecesc

2 linguri chipsuri de ciocolată albă

1,5 linguri cremă de brânză

Mod de preparare

Se începe cu prepararea primului strat, cel de ovăz. Adăugați toate ingredientele stratului de ovăz într-un castron sau borcan. Se amestecă bine și se dă la frigider în timp ce se prepară restul straturilor.

Pentru al doilea strat, tocați căpșunile și rupeți în bucăți biscuiții digestivi.

Apoi preparați ganache-ul de brânză. Ciocolata albă și crema de brânză se încălzesc la microunde până ce se pot amesteca într-o consistență semilichidă. Se amestecă apoi cu iaurtul grecesc. Pentru a scăpa de cocoloașe e util să se folosească un tel. Mai puteți încălzi puțin la final, pentru ca totul să fie super cremos și moale.

Acum puteți să scoateți ovăzul din frigider și să realizați montarea prăjiturii. Distribuiți stratul de ovăz într-un vas, apoi puneți deasupra căpșunile tocate și firimiturile de biscuiți digestivi. În final, turnați crema ganache deasupra și puneți din nou la frigider peste noapte pentru a se întări. Dimineața, acoperiți cu mai multe căpșuni și biscuiți digestivi, înainte de a servi prăjitura.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bailey Campbell (@basicswithbails)

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre