Rețetă: Batoane de iaurt congelat, un desert în trei straturi inegalabil de bun. Copiii sunt cei mai mari amatori

Rețetă: Batoane de iaurt congelat, un desert în trei straturi inegalabil de bun. Copiii sunt cei mai mari amatori
Întotdeauna apreciem rețetele fără coacere. Sunt mai simplu de preparat, orice s-ar zice.

Cine spune că înghețata trebuie savurată doar vara? Nu e deloc adevărat. Vă invităm să preparați și să descoperiți acest desert fabulos din iaurt înghețat. Are trei straturi incredibil de bune, iar crusta parcă e o prăjitură brownie amestecată și congelată.

În plus, iaurtul care se regăsește în compoziție, aduce o serie de beneficii sănătății. Iaurtul grecesc diferă de alte iaurturi, deoarece trece printr-un proces diferit de eliminare a zerului. Zerul este un lichid care conține lactoză, un zahăr natural găsit în lapte. Iaurtul grecesc este un produs lactat popular, cu un conținut mai scăzut în zahăr decât iaurtul obișnuit. Îndepărtarea zerului produce un iaurt mai gros, cu o textură mai cremoasă.

Consumul de iaurt grecesc poate fi benefic pentru sănătate grație nutrienților pe care îi conține, incluzând: calciu, proteine, probiotice, iod, vitamina B-12. Beneficiile potențiale de sănătate ale iaurtului grecesc includ:

Ingrediente pentru Batoane de iaurt congelat

Crustă: 1/2 cană făină de migdale

2 linguri făină de cocos

1 lingură pudră de cacao

2 linguri zahăr de cocos

2 linguri unt de arahide

3 linguri lapte de migdale

Stratul din mijloc: 1/2 cană iaurt grecesc

1/4 cană zahăr pudră

1/2 linguriță extract de vanilie (opțional) sau jumătate dintr-o păstaie de vanilie

Topping: 1/3 cană chipsuri de ciocolată

zahăr pudră

Mod de preparare

Pentru fiecare din cele trei straturi, folosiți boluri separate. Pentru a realiza aceste „Batoane de iaurt congelat”, amestecați mai întâi ingredientele pentru a realiza crusta. Și în acest caz, ca și în cazul restului straturilor, tot ce aveți de făcut este să amestecați, cu un tel, ingredientele. Nu este deloc complicat.

Puneți apoi două fâșii de hârtie de pergament în X într-un castron, apoi adaugați straturile, pe rând. Mai întâi puneți amestecul pentru crustă, apoi stratul de mijloc – umplutura cu iaurt grecesc, iar în final, adăugați ciocolata topită. Lăsați recipientul la  congelator, peste noapte. Amintiți-vă ca, înainte de servire, să scoateți desertul din congelator și să îl țineți, aproximativ 20 de minut, la frigider. Puneți zahăr pudră deasupra.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hannah Bostdorff (@hannahharvestinghealth)

Sursa: Instagram

Recomandarile noastre