Simona Ionescu / Redactor Șef

Ciuperci fragede cu ceapă caramelizată și sos de unt și usturoi. Rețeta care răsfață papilele gustative

Ciuperci fragede cu ceapă caramelizată și sos de unt și usturoi. Rețeta care răsfață papilele gustative
Dacă faceți parte din categoria iubitorilor de ciuperci, atunci această rețetă trebuie rapid încercată. Ciupercile cu ceapă caramalizată și sos de unt și usturoi se topesc în gură!

Sursă puternică de ergothioneină, un antioxidant care previne sau încetinește deteriorarea celulară, ciupercile sunt nelipsite de pe masa românilor. Rețeta de ciuperci cu ceapă caramelizată și sos de unt și usturoi se prepară foarte repede și satisface toate gusturile.

Ingredientele necesare

Dacă în perioada Postului Crăciunului ați renunțat la carne, găsiți în ciuperci un aliment bogat în proteine, care are grijă de buna funcționare a organismului.

Pentru a pregăti delicioasele ciuperci cu ceapă caramelizată, sos de unt și usturoi, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 1 kilogram de ciuperci, ceapă, 2 linguri cu ulei de măsline, sare, piper, după gust, 5 linguri cu unt nesărat, tăiat în cuburi.

Vă mai sunt necesare 1/3 cană cu vin alb sec, 3 căței de usturoi, 2 lingurițe de cimbru și 2 linguri cu oregano. Pentru garnitură: felii de lămâie și pătrunjel proaspăt.

Mod de preparare

Ciupercuțe caramelizate cu sos de unt și usturoi

Preîncălziți cuptorul. Spălați și curățați bine ciupercile, așezați într-o tavă mare de copt, cu margini, puneți ulei, ceapă, 2 crenguțe de cimbru proaspăt și 2 crenguțe de rozmarin. Se prăjesc până se rumenesc ușor. În timp ce sunt pe foc, pregătiți sosul de unt.

Într-un vas amestecați untul cu vinul, usturoiul, cimbrul și oregano, puțină sare și piper și lăsați pe foc mic pentru câteva minutea. Turnați uniform sosul peste ciuperci și ceapă și amestecați bine, apoi introduceți la cuptor până când ciupercile sunt fragede și rumenite. Dacă folosiți ciuperci mai mari, e bine să le tăiați în două sau patru.

Beneficiile ciupercilor asupra organismului

Pentru a vă reduce aportul de sodiu, introduceți ciupercile în dietă. Ciupercile reprezintă un substitut excelent pentru carnea roșie, minimizând în același timp caloriile, grăsimile și colesterolul. Cercetările arată că ciupercile shiitake, în special, ajută la menținerea nivelului scăzut de colesterol.

Acestea conțin compuși care inhibă producția de colesterol și scad cantitatea totală de colesterol din sânge. Cercetătorii susțin că ciupercile sunt excelente pentru creier, înlăturând dificultățile de memorie și limbaj, adesea un precursor al bolii Alzheimer.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre