Simona Ionescu / Redactor Șef

Cocktail-uri elegante pentru Ziua Îndrăgostiților. Rețete perfecte pentru cea mai romantică seară

Cocktail-uri elegante pentru Ziua Îndrăgostiților. Rețete perfecte pentru cea mai romantică seară
Mai sunt doar câteva zile și se apropie Ziua Îndrăgostiților. Dacă v-ați propus ca 14 februarie să fie o seară cu adevărat romantică, în doi, iată câteva rețete pentru a le impresiona pe doamne și domnișoare.

De Ziua Îndrăgostiților, când romantismul plutește în aer, chiar dacă vă duceți iubita la un restaurant, nu trebuie să vă lipsească acasă un cocktail pentru care să fiți apreciat. Nu veți da greș niciodată cu aceste rețete.

Cocktail cu zmeură și  prosecco

Combinați suc de afine, vodcă, zmeură și prosecco pentru a obține acest cocktail roșu rubiniu. Dacă romantismul este în aer, acesta este băutura perfectă pentru Ziua Îndrăgostiților. Ingredientele necesare pentru a pregăti această băutură specială sunt: 150 ml suc de afine, 1 linguriță cu grenadină, 50 ml vodcă, o mână de gheață, 1 felie de lămâie verde, zmeură, prosecco sau vin spumant răcit.

Cocktail cu zmeură, pentru o seară perfectă

Mod de preparare

Se amestecă sucul de merișoare, grenadine și vodca într-o carafă, alături de un pumn de gheață. Sau într-un shaker de cocktailuri. Presărați deasupra coaja de lămâie și amestecați cu o lingură sau agitați scurt dacă folosiți un shaker de cocktail. Strecurați cocktailul în două pahare de șampanie. Puneți zmeură în fiecare pahar, apoi completați cu prosecco sau vin spumant. E un adevărat deliciu!

Martini franțuzesc

Mătăsos, cu aromă de fructe, acest martini franțuzesc nu trebuie să lipsească de Ziua Îndrăgostiților. Spre deosebire de un martini tradițional, acest cocktail nu se face cu gin și vermut, optând pentru vodcă și lichiorul Chambord. Este dulce, dar și acrișor și plin de savoare.

Ingredientele de care aveți nevoie sunt: vodkă de cea mai bună calitate, pentru ca cocktail-ul să fie cât mai fin, lichior Chambord, un lichior pe bază de coniac care are un gust bogat și fructat datorită zmeurei, murelor și coacăzelor negre întregi infuzate în băutură. Și suc de ananas proaspăt care oferă un gust fructat băuturii.

Martini franțuzesc și Ziua Îndrăgostiților va fi perfectă

Mod de preparare

Se taie puțin din coaja de lămâie pentru a o folosi ca garnitură, dacă se dorește. Adăugați gheață în shakerul de cocktail. Se toarnă vodca, lichior și sucul de ananas în shaker. Se agită energic pentru a se combina. Se pune băutura într-un pahar de cocktail și se ornează după preferințe.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre