Simona Ionescu / Redactor Șef

Cornulețe cu gem de vișine sau simple?

Cornulețe cu gem de vișine sau simple?
Cornulețele sunt dintre cele mai simple și iubite deserturi. Le făceau și bunicile și mamele noastre, iar copilăria ne părea și mai frumoasă. Sunt ușor de făcut, iar umplutura poate fi diversă. Acum este perioada perfectă pentru dulceața de vișine.

Gospodinele de toate vârstele fac cornulețe fragede, care se topesc în gură. Se fac repede și sunt o bucurie. Pot să nu aibă umplutură sau să puneți gemuri de toate felurile, nucă, rahat, brânză, marmeladă, halva, magiun.

Cornulețe cu gem de vișine

Luna iunie este cunoscuta în popor ca luna lui Cireșar, tocmai pentru că acum este perioada cireșelor. Cele mai gustoase și aromate cireșe se coc în luna iunie. La fel și vișinele. Se fac dulcețuri din ele extraordinar de bune. Pentru prepararea aluatului de cornulețe, în loc de untură de porc, puteți folosi unt.

Ingrediente

3 căni faină albă
1 cană untură de porc
2 plicuri zahăr vanilat
3 ouă întregi
1 praf sare
200grame de zahar
coaja de la o lămâie
1 praf de copt.

Mod de preparare

Se topește untura, se amestecă cu faina și cu celelalte ingrediente, se frământă până se leagă aluatul, se lasă 15 minute să stea, apoi se întinde cu sucitorul, se taie foaia obținută în formă de triunghiuri. În acestea se pune gem(nucă, rahat), se rulează și se dau la cuptor pentru 15 minute, la 200 grade. Deasupra se presară zahăr pudră, când cornulețele sunt calde.

Foto: retetepentruoviata.ro

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre