Simona Ionescu / Redactor Șef

Croissante umplute. Un deliciu dulce și lipicios

Croissante umplute. Un deliciu dulce și lipicios
Dacă vă gândiți la maximum de dulce pe care îl puteți servi și dacă vă place patiseria franțuzească, atunci această prăjitură croissant e alegerea.

Rezultatul: croissante bosumflate, umplute cu cremă de ciocolată și bezele dulci și lipicioase. Puteți folosi croissante gata preparate, chiar pain au chocolat în locul lor. Sau puteți lua unele care necesită coacere. În egală măsură, dacă vă place să petreceți timp în bucătărie, găsiți pe site-ul nostru rețeta originală pentru prepararea croissantelor pufoase, așa cum o folosesc patiserii francezi.

Ingrediente pentru croissant umplut ( șase bucăți)

400 g de alune de pădure

120 g de ciocolată neagră

150 g de bezele

6 croissante

Mod de preparare

Întindeți alunele de pădure proaspete pe o tavă de copt și prăjiți-le la 180 de grade Celsius timp de aproximativ 5 minute sau până devin aurii. Noi vă recomandăm doar să aveți grijă, ele se ard foarte ușor. Păstrați câteva alune prăjite deoparte pentru topping și adăugați restul într-un robot de bucătărie. Înainte de asta însă, frecați-le între mâini, pentru a li se desprinde cojile de pe ele. Și îndepărtați cojile. Nu aveți nevoie de ele, în compoziția cremei. Amestecați alunele în blender timp de câteva minute până când devin o pastă în mare parte netedă.

Topiți ciocolata, ideal într-un vas pus în baie de abur. Păstrați si din ciocolată o lingură pentru topping și adăugați restul în robotul de bucătărie, peste alunele mărunțite deja. Amestecați până când se combină cu alunele și se omogenizează, devenind o pastă fină și onctuoasă astfel preparată. Acest lucru va dura probabil câteva minute.

Tăiați croissantele în două și ungeți stratul inferior cu crema de ciocolată. Acoperiți cu bezele, puneți capacele și coaceți rapid acestea la 18) de grade Celsius timp de 5 minute sau până când bezelele sunt ușor moi. Din acest punct, tot ce mai aveți de făcut este să stropiți croissantele cu coapte cu ciocolata rămasă. Se toacă mărunt alunele rezervate și se presară peste ciocolată.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre