Simona Ionescu / Redactor Șef

Cum se prepară o lasagna perfectă

Cum se prepară o lasagna perfectă
Nu trebuie să fii masterchef pentru a prepara multe din rețetele fabuloase pe care le vezi la televizor. Tot ce trebuie e atenție, răbdare și încredere că vei reuși.

Ca să prepari o lasagna perfectă ai nevoie de puțin mai multă răbdare. Dar merită efortul, garantat.

Ingrediente pentru o lasagna perfectă

1 pachet foi de lasagna

2 vinete

Pentru umplutură: 350 gr carne de porc tocată

1 ceapă

2 căței de usturoi

1 morcov

1/2 rădăcină țelină, mică

1 ardei gras, roșu

100 gr pastă de roșii

50 ml ulei

sare

piper

cimbru

1/2 legătură pătrunjel verde

Pentru sos bechamel: 50 g unt

50 g făină

250 ml lapte

sare

piper

nucșoară

1/4 linguriță zahăr

Pentru sosul de roșii: 450 g pastă de roșii

frunze de busuioc

2 căței de usturoi

Pentru gratinat:

puțin cașcaval ras

2 ouă

2 linguri smântână

Mod de preparare

Se pregătesc mai întâi sosurile și umplutura. Pentru umplutură, se toacă legumele și se călesc în uleiul încins, apoi, se adaugăm carnea tocată și se amestecă bine totul la foc mediu. Se potrivește gustul cu sare, piper și cimbru, iar când carnea este bine preparată, se adaugă pasta de roșii. Se mai lasă sosul să fiarbă 5-6 minute, apoi se dă la rece și se adaugă verdeața tocată.

Pentru sosul bechamel, se pune untul la topit, apoi se adăugă toată făina, amestecând bine până se hidratează și absoarbe tot untul. Se toarnă treptat, laptele fierbinte, amestecând intens, până se îngroașă ca o ciulama. Se potrivește gustul sosului bechamel cu sare, piper alb, măcinat, puțin zahăr și nucșoară, apoi se stinge focul și se lasă sosul să se tempereze.

Între timp, se spală vinetele, se scurg și se feliază în fâșii de 1,5 cm care se presară cu sare și se lasă la odihnit pentru a elimina sucul amărui. Feliile de vinete se tamponează cu prosoape de hârtie absorbante, apoi se stropesc cu puțin ulei de măsline și se rumenesc pe grill, pe ambele părți. Foile de lasagna se scufundă în apă fiartă pentru 1 minut, pentru a se hidrata.

Se unge o formă termorezistentă cu puțin unt, se punem un strat din sosul de roșii la bază, apoi un strat din foi de lasagna, carne tocată peste ele, strat din felii de vinete, iar carne tocată, foi lasagna și sosul bechamel deasupra. Se răzuiește cașcavalul și se dă forma la cuptor pentru 15 minute, până când lasagna se gratinează frumos.

Sursa: Chefi la cuțite

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre