Simona Ionescu / Redactor Șef

Lasagna cu clătite

Lasagna cu clătite
Cui nu îi place lasagna? Ne e greu să găsim pe cineva. Însă preparatul italienesc este destul de complicat de preparat. Ia destul de mult timp pregătirea sosurilor, de exemplu.

Mult mai gustoasă și mai îndrăgită decât rețeta clasică de lasagna, va fi această lasagna cu clătite!

Ingrediente pentru Lasagna cu clătite

Pentru aluatul de clătite: 1 ou, 200 ml lapte, 100 gr făină, 1/2 linguriță zahăr, un vârf linguriță sare, piper, oregano, busuioc, câteva fire de verdeață(mărar, pătrunjel), un vârf cuțit bicarbonat de sodiu, 2 linguri apă mineral, 25 gr unt pentru uns tigaia

Pentru umplutură: 350 gr carne de porc toccata, 1 ceapă, 2 căței de usturoi, 1 morcov, 1/2 rădăcină țelină, mica, 1 ardei gras, roșu, 100 gr pastă de roșii, 50 ml ulei, sare, piper, cimbru, 1/2 legătură pătrunjel verde

Pentru sos bechamel: 50 g unt, 50 g făină, 250 ml lapte, sare, piper, nucșoară, 1/4 linguriță zahăr

Pentru sosul de roșii: 450 g pastă de roșii, frunze de busuioc, 2 căței de usturoi

Pentru gratinat: puțin cașcaval ras, frunze de busuioc

Mod de preparare Lasagna cu clătite

Pentru prepararea aluatului de clătite, amestecăm oul cu zahărul, sarea și puțin piper, adăugăm bicarbonatul și apa minerală, omogenizăm, apoi adăugăm laptele și făina, omogenizăm din nou și lăsăm aluatul la odihnit 15 minute. Adăugăm verdețurile tocate mărunt omogenizăm bine aluatul, apoi coacem clătitele(3-4/28 cm) în tigaia antiaderentă unsă de fiecare dată cu puțin unt.

Pentru umplutură, tocăm legumele și le punem la călit în uleiul încins, apoi, când acestea încep să se pătrundă, adăugăm carnea tocată și amestecăm bine totul la foc mediu. Potrivim gustul cu sare, piper și cimbru, iar când carnea este bine preparată, adăugăm pasta de roșii. Mai lăsăm vasul pe foc 5-6 minute, apoi îl dăm la rece și adăugăm verdeața tocată.

Pentru sosul bechamel, punem untul la topit, apoi adăugăm făina. Amestecăm bine până se omogenizează și turnăm, treptat, laptele fierbinte, amestecând intens, până se îngroașă ca o ciulama. Potrivim gustul cu sare, piper alb, măcinat, puțin zahăr și nucșoară, mai lăsăm sosul câteva minute pe foc, apoi stingem focul și lăsăm sosul să se tempereze.

Cum preparăm lasagna

Ungem o formă rotundă, termorezistentă cu puțin unt, punem un strat de sos de roșii, apoi așezăm o clătită. Punem carne tocată peste ea, apoi iar o clătită. Și continuăm alternând straturile de carne și clătite.  Peste ultima clătită turnăm sosul bechamel. Rupem câteva frunze de busuioc, radem cașcavalul. În final, dăm forma la cuptor pentru 15 minute, până când lasagna cu clătite se gratinează frumos. O lăsăm să se tempereze ușor apoi o porționăm și o servim cu mare poftă, alături de legume, salată sau murături.

Sursa: Chefi la cuțite

Paste fusili în sos caramel și cremă de cacao

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre