Pentru un prânz sau o cină în familie, această rețetă de Copănele de pui crocante, servite cu sos bechamel picant e absolut perfectă. Va încânta pe toată lumea.
Rețeta de Copănele de pui crocante – ingrediente
1 kg copănele de pui, sare, piper, ulei pentru prăjit
Pentru sos bechamel: 100 g unt, 100 g făină, 750 ml lapte, sare, piper alb, nucșoară, 2 căței de usturoi, 100 g parmezan ras, verdeață: mărar, pătrunjel, frunze de busuioc
Mod de preparare
Copănelele de pui se condimentează cu sare și piper și se prăjesc în baie de ulei încins, până se rumenesc bine și devin crocante. Apoi se scot și se tamponează cu prosoape de hârtie, absorbante, pentru a elimina excesul de grăsime.
Pentru sosul bechamel se pune untul la topit într-un vas încăpător, un wok de exemplu. Se adaugă usturoiul curățat și răzuit și frunzele de busuioc rupte, apoi făina și se amestecă intens până când făina absoarbe tot untul topit. În alt vas, se pune laptele la fiert cu un praf de sare. Se diluează făina, treptat, cu laptele fierbinte, amestecând intens până la omogenizare. Se potrivește gustul cu sare, piper alb măcinat și nucșoară.
La final, copănelele de pui se vor adăuga în sosul bechamel cu 6-8 minute înainte de a stinge focul. La final, se adaugă și parmezanul ras și verdeață tocată. Copănelele se servesc calde, cu pâine proaspătă și, eventual, cu o salată asortată.
Sursa: Chefi la cuțite
Femeia lăudată peste tot în lume. A făcut un bărbat de râsul curcilor!
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook