Copănele de pui crocante, servite cu sos bechamel picant

Copănele de pui crocante, servite cu sos bechamel picant
Pentru iubitorii preparatelor din carne de pui, o delicioasă rețetă: Copănele de pui crocante, servite cu sos bechamel picant.

Pentru un prânz sau o cină în familie, această rețetă de Copănele de pui crocante, servite cu sos bechamel picant e absolut perfectă. Va încânta pe toată lumea.

Rețeta de Copănele de pui crocante – ingrediente

1 kg copănele de pui, sare, piper, ulei pentru prăjit

Pentru sos bechamel: 100 g unt, 100 g făină, 750 ml lapte, sare, piper alb, nucșoară, 2 căței de usturoi, 100 g parmezan ras, verdeață: mărar, pătrunjel, frunze de busuioc

Mod de preparare

Copănelele de pui se condimentează cu sare și piper și se prăjesc în baie de ulei încins, până se rumenesc bine și devin crocante. Apoi se scot și se tamponează cu prosoape de hârtie, absorbante, pentru a elimina excesul de grăsime.

Pentru sosul bechamel se pune untul la topit într-un vas încăpător, un wok de exemplu. Se adaugă usturoiul curățat și răzuit și frunzele de busuioc rupte, apoi făina și se amestecă intens până când făina absoarbe tot untul topit. În alt vas, se pune laptele la fiert cu un praf de sare. Se diluează făina, treptat, cu laptele fierbinte, amestecând intens până la omogenizare. Se potrivește gustul cu sare, piper alb măcinat și nucșoară.

La final, copănelele de pui se vor adăuga în sosul bechamel cu 6-8 minute înainte de a stinge focul. La final, se adaugă și parmezanul ras și verdeață tocată. Copănelele se servesc calde, cu pâine proaspătă și, eventual, cu o salată asortată.

Sursa: Chefi la cuțite

Femeia lăudată peste tot în lume. A făcut un bărbat de râsul curcilor!