Clătite cu bere. Un desert pe care trebuie să-l încerci

Clătite cu bere. Un desert pe care trebuie să-l încerci
Dacă v-ați săturat de clătitele clasice și vreți să experimentați, atunci clătitele cu bere este o variantă potrivită.

Clătite cu bere se gătesc foarte ușor și trebuie doar să respectați câțiva pași. Aluatul acestor clătite este pufos și la final o să puteți să vă bucurați de niște clătite aromate, subțiri și delicioase. Pentru această rețetă puteți alege și o bere fără alcool.

Rețeta este concepută pentru șase porții, aproximativ 12 bucăți și poate fi gătită în doar 60 de minute.

Toate ingredientele necesare:

  • 50 ml de bere
  • 100 g de făină
  • 400 ml de lapte
  • 3 ouă
  • unt
  • ulei
  • zahăr
  • un pic de sare

Cum puteți găti rapid clătite cu bere?

Înainte să te apuci de gătit trebuie să te asiguri că untul este topit la temperatura camerei. Mai apoi, amesteci untul, ouăle, laptele, zahărul, puțină sare și făina. Nu uita că făina trebuie adăugată treptat pentru a evita cocoloașele. Dacă ați obținut un aluat omogen, lăsați-l să stea timp de 30 de minute în frigider sau într-o cameră rece.

După acest timp adăugați în aluatul subțire și omogen 50 ml de bere. Amestecați foarte bine. Această băutură va face clătitele mai aromate și pufoase.

În cazul în care aveți o tigaie specială pentru clătite puteți să o folosiți pe ea, dacă nu aveți acasă așa ceva, atunci, adăugați în orice tigaie un pic de ulei. Lăsați-l să se încingă câteva secunde la un foc mediu. Mai apoi, cu ajutorul unui polonic sau a unei căni turnați aluatul în tigaie.

Cu ajutorul mânii înclinați tigaia în așa fel încât aluatul să se întindă pe toată suprafața. Peste un minut întoarceți clătita pe cealaltă parte și mai lăsați-o câteva secunde. Mai apoi, răsturnați clătita într-o farfurie și repetați același lucru pe care l-ați făcut cu prima clătită. Din acest aluat puteți obține aproximativ 12 clătite.

Clătitele pot fi servite cu ciocolată, miere, dulceață sau diferite fructe. Poftă bună!

Foto

phys.org

Expoziția „Geometrie” se deschide astăzi, la Galeria Romană