Angi Cobuț, cea care are grijă în fiecare dimineață să le potolească foamea celor doi prezentatori ai emisiunii “Cu capu-n zori”, Gabriel Fereșteanu și Liza Sabău, ne propune o rețetă simplă și gustoasă de lasagña, care va fi apreciată de toată familia și în mod sigur vi se va cere “bis”. 

Ingrediente pentru lasagña :

12 foi de lasagña 

500 Gr carne tocată de porc 

2 cepe

2 ardei

2 morcovi

usturoi 

Sare, piper negru și nucșoară

Suc de roșii 

Sos bechamel (unt, făină, smântână lichidă)

Brânză mozzarella 

Ulei de măsline

Mod de preparare: 

Într-o tigaie cu puțin ulei de măsline punem carnea tocată, o prăjim puțin iar mai apoi adăugăm ceapa, usturoiul și ardeiul. Sare și piper după gust, iar când toate acestea sunt făcute adăugăm sucul de roșii. Mai lăsăm câteva minute la foc mic timp în care facem sosul bechamel. 

Mod de preparare sos bechamel:

Într-o tigaie punem 50 de grame de unt, îl lăsăm să se topească iar mai apoi adăugăm 50 de grame de făină pe care o prăjim în unt. Când aceasta se face aurie adăugăm 500 de grame de smântână ușoară lichidă sau lapte (după gust). Amestecăm până când compoziția devine omogenă și fină.

Ungem o tavă de cuptor cu puțin unt sau ulei de măsline și așezăm câte o foaie de lasagña,punem pe deasupra umplutură de carne ,apoi presărăm brânză mozzarella și sos bechamel. Acoperim cu o altă foaie de lasagña. Repetăm procesul cel puțin de 4 ori iar la final presărăm mozzarella și băgăm la cuptorul deja încins la 180 de grade 15 minute cu focul în mijloc. La final punem focul pe gratinat și o mai lăsăm la cuptor timp de 5 minute.

Poftă bună!

Ruladă aperitiv cu ce găsiți prin frigider

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp