Ruladă aperitiv cu ce găsiți prin frigider

Ruladă aperitiv cu ce găsiți prin frigider
A irosi mâncarea e ceva ce ar trebui evitat tot timpul. O idee bună e să folosiți ingredientele sau alimentele pe care le aveți în frigider pentru a prepara anumite rețete, mai puțin obișnuite.

Vă prezentăm o rețetă care se prepară cu ce mai găsiți prin frigider. Rezultatul e un aperitiv interesant, care poate ține lejer și loc de cină, la nevoie. Rulada aperitiv este pur și simplu delicioasă, servită atât caldă, cu diverse sosuri, dar și rece, luată la pachet.

Ingrediente pentru Ruladă aperitiv cu șuncă presată și brânzeturi

300 – 350 gr făină albă, 1 linguriță praf de copt, 125 ml lapte, 1 ou, 30 ml ulei, 1/2 linguriță sare, 1 gălbenuș de ou + 1 linguriță de lapte, pentru uns, susan alb și negru, pentru decor (aluat pentru ruladă aperitiv)

250 gr șuncă presată, 150 gr mozzarella, 150 gr cremă de brânză cu verdeață, 100 gr cașcaval afumat (umplutură)

Prepararea rețetei

Pentru a pregăti aluat fraged, pentru ruladă aperitiv, începem prin a cerne făina într-un vas, împreună cu praful de copt. Facem o adâncitură la mijlocul făinii unde punem oul, uleiul și un praf de sare. Amestecăm bine totul până obținem un aluat compact care se lasă la odihnit 30 de minute.

După acest interval, întindem aluatul într-o foaie subțire de 6-8 mm și îl ungem cu crema de brânză cu verdeață. Peste aceasta punem șunca, presărăm mozzarella și cașcavalul date pe răzătoare. Rulăm aluatul peste aceste ingrediente, obținând o ruladă aperitiv pe care o așezăm în tava tapetată cu hârtie de copt.

Ungem rulada cu gălbenuș de ou diluat cu puțin lapte și presărăm cele două tipuri de susan. Coacem delicioasa ruladă cu șuncă presată și brânzeturi în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru 35-40 de minute. O lăsăm să se tempereze câteva minute, apoi putem să o porționăm.

Sursa: Chefi la cuțiteî

Ce frumoasă este fetița ei! Vedeta a crescut-o singură, după divorț

Recomandarile noastre