Pentru atunci când ai poftă de ceva dulce, rapid și fără coacere, rețeta de paste fusili în sos caramel și cremă de cacao este chiar potrivită. Este un preparat care se realizează ușor. Și care este mai ales surprinzător.

Ingrediente pentru Paste fusili în sos caramel

250 g fusilli, 150 g zahăr, 75 g unt, 75 ml frișcă lichidă, 50 g migdale

Pentru crema de cacao: 500 ml lapte, 150 g zahăr, 30 g cacao, 30 g amidon, 100 g unt, 100 ml frișcă lichidă, esență de rom, sare, vișine pentru decor

Mod de preparare

Pastele se pun la fiert în apă cu puțină sare, apoi se lasă la scurs, fără a le mai trece prin jet de apă rece. Se caramelizează zahărul, pe foc, într-un vas cu pereți dubli, amestecând continuu să nu se ardă. Se adaugă untul, se omogenizează, apoi se adaugă frișca lichidă și din nou se omogenizează sosul. Se ridică vasul de pe foc și se adaugă pastele în sos. Se presară peste ele migdale coapte și măcinate grosier.

Pentru crema de cacao, se amestecă amidonul cu cacaua, un praf de sare și jumătate din zahăr.  Totul se diluează cu puțin lapte rece. Se adaugă restul de lapte fierbinte, amestecând intens pentru a se omogeniza, apoi se transferă vasul pe baie de aburi și se fierbe crema până se îngroașă ca o budincă.

Se stinge focul, se încorporează untul tăiat bucățele și 1-2 lingurițe de esență, apoi se lasă crema la rece, acoperită cu folie pentru a nu prinde crustă. Se mixează frișca până devine fermă, se adaugă zahărul, apoi se încorporează în crema răcită. Se servesc delicioasele paste fusili în sos caramel și cremă de cacao reci, de la frigider, decorate cu vișine.

Sursa: Chefi la cuțite

Superputere de gravidă. Ce a fost capabilă să facă Gabriela Oțil la aniversarea relației

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri