Trei greșeli majore pe care le faci când gătești paste

Trei greșeli majore pe care le faci când gătești paste
Pastele sunt populare la noi și toți le-am gătit măcar o dată. Există însă trei greșeli majore pe care le facem atunci când gătim paste. Iată care sunt acestea.

S-ar părea că pastele sunt cel mai ușor de preparat, însă, de fapt există mai multe detalii pe care majoritatea le ignoră! Cei care au avut posibilitatea să guste din pastele preparate după toate regulile italienilor, nu mai au curajul să le pregătească acasă, întrucât gustul acestora, este oricum diferit. Iată care sunt cele trei greșeli majore atunci când gătim paste italiene. 

Majoritatea oamenilor trec prin strecurătoare pastele, le clătesc cu apă rece și adaugă sosuri nepotrivite, ceea ce este absolul inadmisibil. Dacă îți dorești să înveți să gătești pastele la fel de gustos cum o fac italienii, notează-ți aceste trei secrete.

Strecurătoarea este interzisă!

Dacă nu vrei să obții paste lipicioase nu le trece prin strecurătoare. Unii trec pastele prin apă rece, însă astfel gustul lor adevărat dispare.  Odată ce pastele au fiert, se trec printr-o tigaie adâncă în care fierbe deja un sos aromat.

Greșeli majore atunci când gătești paste. Adaugă apă la sos 

Pune pastele în sos timp de un minut, la foc mic. În tot acest timp, adaugă la paste puțină apă din vasul unde au fiert anterior pastele. Poți adăuga, de asemenea, un pic de unt, astfel le vei oferi un gust delicios. Adaugă verdeață și parmezan ras. Se asortează perfect cu acest fel de mâncare, busuiocul sau cimbrul.

Parmezanul, marele secret 

Momentul final! După ce pastele se vor înmuia în sosul condimentat și se va topi parmezanul, pregătește vasul și expune pastele. Mai presară un pic de parmezan ras.

Foto: Facebook

Pastramă de pui, făcută acasă. Înlocuiește orice mezel

Recomandarile noastre