Marile greșeli în utilizarea mașinii de spălat. Cum să îi prelungești viața

Marile greșeli în utilizarea mașinii de spălat. Cum să îi prelungești viața
Mașina de spălat trebuie tratată cu mare atenție. Costă destul de mult înlocuirea ei, și e unul din electrocasnicele care ne fac cu adevărat viața mai ușoară. E esențial ca ea să funcționeze optim, iar hainele spălate să iasă perfect curate.

Dacă ne dorim ca mașina de spălat să funcționeze cât mai mulți ani, trebuie să îi oferim atenție și să evităm anumite greșeli.

Cele 4 mari greșeli în utilizarea mașinii de spălat

Folosești mult prea mult detergent lichid de rufe. O mare parte din detergenți sunt concentrați. Dacă hainele nu sunt cu adevărat murdare, nu este nevoie să exagerezi cu cantitățile. Profesioniștii în reparat mașini de spălat ne sfătuiesc să folosim chiar  și jumătate din cantitatea recomandată de către producătorii detergenților. Ideal e să respectați exact indicațiile de pe ambalajul acestora.

Permiți petelor să intre în țesătură. Dacă hainele sunt foarte murdare și pline de pete, nu mai aștepta, bagă-le direct la spălat. În cazul în care petele se usucă, petele vor fi mult mai greu de scos de către mașină.

Încarci mașina de spălat prea mult. Cu cât sunt mai multe haine în mașina de spălat, cu atât se vor mișca mai încet și va fi mai dificil să se curețe. Cel mai simplu e să verificați acest lucru introducând palma, vertical, în cuvă, cu degetele deschise. Aceasta ar trebui să fie dimensiunea spațiului care rămâne gol, pentru o spălare optimă.

Amesteci hainele albe cu cele de culoare. Rezultatul va fi că vei obține haine de altă nuanță. Hainele albe își pot recăpăta strălucirea, dar trebuie să acționezi rapid și cu un produs de calitate.

5 trucuri pentru mașina de spălat

Puține mai puține haine la o spălare. Hainele au nevoie de spațiu între ele pentru o spălare eficientă, fără cute, o stoarcere completă și evitarea apariției petelor de detergent.

Alege un detergent bun. Atunci când alegi un detergent de calitate, le vei face o favoare hainelor tale dar și mașinii de spălat. De asemenea, poți adăuga un agent de curățare anticalcar. El ajută la igienizarea componentelor mașinii.

Curăță mașina în mod regulat. Cu toate că majoritatea mașinilor noi au un program de auto-curățare, ar trebui să speli de câte ori este nevoie mașina de spălat rufe, garniturile ușii și a sertarului de detergent la anumite intervale de timp, dar și filtrul de scame. Acesta e recomandat să fie verificat și curățat lunar.

Scoate hainele din cuvă imediat după spălare și lasă ușa deschisă. După terminarea programului de spălat, hainele ar trebui scoase imediat pentru a evita apariția bacteriilor și a mirosurilor neplăcute. De asemenea, ușa mașinii ar trebui să fie lăsată deschisă pentru a se aerisi cuva.

Alege turația corespunzătoare. Alegerea unei turații corespunzătoare influențează modul de spălare a nivelului de uscare al hainelor și al materialelor mai sensibile.

Sursa foto: Pixabay

Cum arăta o cafenea în Roma Antică. Abia acum au găsit-o

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp