Pastramă de pui, făcută acasă. Înlocuiește orice mezel

Pastramă de pui, făcută acasă. Înlocuiește orice mezel
Pastramă de pui, făcută acasă  se face simplu, cu minimum de ingrediente, efort și timp. Rezultatul este delicios. Înlocuiește orice mezel.

Pastrama de pui făcută în casă poate fi pregătită nu doar pentru gustările zilnice, dar și pentru masa festivă. Carnea este fragedă, suculentă și foarte gustoasă.

Pastramă de pui, făcută acasă. Rețeta

Pastramă de pui, făcut acasă, o alternativă minunată mezelurilor din comerț. Nimic nu se compară cu ceea ce facem noi, în bucătărie, cu mâna noastră!

Ingrediente

  • 2 piepturi de pui (sau piept de curcan);
  • 2 pahare de lapte;
  • 3 lingurițe de sare.

Pentru marinadă

  • 2 linguri de ulei vegetal;
  • 1 linguriță de boia de ardei dulce;
  • 1/2 linguriță de boia de ardei iute;
  • 1/2 linguriță de nucșoară;
  • 2 căței de usturoi.

Mod de preparare

  • Datorită faptului că carnea se înmoaie în lapte, ea devine moale și suculentă. Pieptul va absorbi cantitatea de sare de care are nevoie.
  • Scoateți carnea din lapte și o uscați foarte bine cu prosoape de hârtie, îndepărtând astfel umiditatea în exces.
  • Împreunați bucățile de carne și le legați foarte strâns cu ață culinară. Setați cuptorul la 220-250°С sau la temperatura maximă a cuptorului dumneavoastră.
  • Curățați usturoiul și îl tăiați bucăți foarte mici sau îl dați prin presă.
  • Amestecați uleiul cu usturoi și condimente.
  • Transferați rulada de carne în forma de copt sau pe tava tapetată cu hârtie de copt și o ungeți foarte bine cu amestecul aromat.
  • Dați forma la cuptorul încins pentru 20 de minute, apoi îl opriți, dar nu deschideți ușa, până cuptorul nu se răcește complet.
  • Apoi puteți scoate rulada, o feliați și o serviți. Sursa: retete-usoare.info

Tartă franțuzească cu piept de pui și broccoli. Rețetă

Drob de pui, făcut acasă. Rețeta cu ficăței și piept de pui