Simona Ionescu / Redactor Șef

Drob de pui, făcut acasă. Rețeta cu ficăței și piept de pui

Drob de pui, făcut acasă. Rețeta cu ficăței și piept de pui
Drobul este un preparat specific meselor de Paște, dar poate fi făcut oricând. Cei care nu agrează mielul, pot face această rețetă, cu ficăței și piept de pui.

Drobul este un amestec de carne și organe de miel, oaie, porc, vită, pasăre. Poate fi gătit oricând vă este poftă de un aperitiv gustos și sățios.

Drob de pui, făcut acasă. Rețeta cu ficăței și piept de pui

Drobul de pui cu ficăței și piept de pui, rețeta tradițională,  pentru cei care nu preferă drobul de miel sau de porc. Modul de preparare este similar pentru oricare din alte cărnuri. Însă, puteți adăuga și alte ingrediente care vă plac. Este ușor de făcut.

Ingrediente

  • 500 gr de ficat de pui
  • piept de pui
  • mărar și pătrunjel, câte jumătate de legătură
  • o legătură de ceapă verde
  • 1-2 fire de usturoi verde
  • 3 ouă
  • 1 cubuleț de unt (30 gr)
  • sare
  • câteva linguri de ulei
  • piper.

Mod de preparare

  • Se spală la jet de apă pieptul de pui și ficățeii. Se verifică ficățeii să nu aibă urme de fiere.
  • Tăiem pieptul de pui și ficățeii cubulețe de 1-1,5 cm.
  • Într-o tigaie punem 2 linguri de ulei, apoi untul. Amestecăm ușor, până se topește untul și lăsăm să se incigă bine.
  • Acum se pun ceapa și usturoiul verde. Trebuie să se înmoaie, cât să își lase gustul în ulei (2-3 minute), la foc iute, amestecând continuu.
  • Punem pieptul de pui și ficatul în tigaie. Amestecăm foarte bine.
  • Adăugăm o linguriță de sare, jumătate de linguriță rasă de piper proaspăt măcinat. Dacă va place mâncarea iute, puteți adăuga câteva felii de ardei iute.
  • Acest amestec va lasa zeamă. Trebuie că această să scadă complet, moment în care vom opri focul. Lăsăm carnea la răcit. Apoi, punem ouăle crude în compoziție și omogenizăm.
  • Mai puteți adaugă în interior 2-3 ouă fierte și tăiate cubulețe sau întregi. Dacă veți pune ouăle fierte tăiate cubulețe, aspectul va fi mozaicată.
  • Pregătim o tavă de chec, pe care o tapetăm cu hârtie de copt. Răsturnăm totul și se niveluază compoziția.
  • Punem tava în cuptorul preîncălzit la o temperatura de 230 de grade Celsius, foc aproape maxim la cuptoarele pe gaz, pentru aproximativ jumătate de oră. Trebuie doar să se coaguleze oul, pentru că în rest totul este gătit.
  • După 30 de minute, verificăm dacă este frumos rumenit (se poate proba cu o scobitoare).
  • Se scoate din tavă cu tot cu hârtie și îl așez pe un blat de lemn, cu hârtia desfăcută.
  • După ce se răcește bine, apoi se bagă 1 oră la frigider. În felul acesta se va felia fără să se sfărâme. Se taie felii cu un cuțit bine ascuțit.
  • Se servește pe un platou decorat cu salată verde, roșii, ridichi, ceapă verde.

Tartine cu ciuperci champignon. Fierbinți și crocante

Tobă de casă se poate face și la bloc. Uite rețeta!

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre