Simona Ionescu / Redactor Șef

Tartine cu ciuperci champignon. Fierbinți și crocante

Tartine cu ciuperci champignon. Fierbinți și crocante
Tartine fierbinți cu ciuperci champignon, un mic dejun altfel și sățios. Sunt aromate, crocante și foarte apetisante. Ciupercile, oricare ar fie le, sunt foarte sănătoase.

Tartine cu ciuperci champignon este propunerea pentru un altfel de mic dejun. Indiferent de varietate și de felul în care le gătim, ciupercile aduc un plus de gust în orice preparat. Sunt și foarte sănătoase.

Tartine cu ciuperci champignon. Rețeta

Tartine cu ciuperci champignon se fac ușor. Ce se întâmplă în organism atunci când consumi ciuperci explică Mihaela Bilic, cunoscutul nutriționist.

”În compoziția ciupercilor se află o mulțime de nutrienți esențiali, precum un complex de vitamine B. De asemenea, sunt bogate în fibre minerale și au puține calorii.

Indiferent de varietate și de felul în care le gătim, ciupercile aduc un plus de gust în orice preparat. Iar asta se datorează acidului glutamic, o formă naturală de monoglutamat de sodiu responsabilă pentru senzația de wow- curcubeu în cerul gurii.

Porția corectă: cât și cum vă plac (inclusiv crude), cu condiția să fiți atenți la cantitatea de grăsime adăugată- ciupercile absorb uleiul precum un burete, spune medicul nutriționist Mihaela Bilic.

Ingrediente

  • 120 gr de ciuperci champignon;
  • 90 gr de cașcaval;
  • 45 gr de ceapă (curățată);
  • 2 – 2½ linguri de maioneză;
  • 12-13 felii de franzelă;
  • sare și piper negru;
  • unt – pentru tavă.

Mod de preparare

  • Setați cuptorul la 180°С și îl lăsați să se încălzească.
  • Treceți cașcavalul prin răzătoarea mare. Ciupercile le tăiați cuburi foarte mici sau le dați prin răzătoarea mare. Ceapa o tăiați la fel bucăți foarte mici.
  • Transferați ingredientele într-un vas, le amestecați, adăugați maioneză și mai amestecați o dată. Condimentați compoziția cu sare și piper negru.
  • Ungeți fiecare felie de franzelă cu câte aproximativ 1 lingură de umplutură, repartizând-o uniform, și așezați tartinele pe tava unsă cu unt.
  • Dați tava la cuptorul preîncălzit până la 180°С pentru 15-16 minute. Gata! Sursa și foto: retete-usoare.info

Un mic dejun copios: pâinea în crustă de ou. Rețetă rapidă și ieftină

Mic dejun copios: cartofi rași la cuptor și cartofi umpluți

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre