Știați că ficățeii de pasăre oferă protecție împotriva anemiei? Dacă ați ales să îi preparați pane veți avea o surpriză nebănuită: în interior rămân moi şi fragezi.

Ficăței de pasăre pane. Rețeta

Printre pricipalele beneficii ale ficatului de pui se numără protecția împotriva anemiei. Anemia este o boală care apare atunci când ai o deficiență de globule roșii și provoacă o stare de oboseală, care interferează cu activitățile zilnice.

Datorită conținutului de vitamina A și de fier, ficatul de pasăre oferă protecție împotriva acestei afecțiuni. De asemenea, ficatul de pasăre furnizează vitamina B12, care echilibrează și sprijină producerea de globule roșii. Motive importante să preparați ficăței de pasăre.

Ingrediente

  • 500 g ficăţei de pui
  • 2 ouă
  • 100 g de făină
  • 250 ml ulei
  • sare piper.

Mod de preparare

  • Se spală ficăţeii, se curăţă de membrane și eventuale urme de fiere şi se lasă la scurs. Trebuie să fie umezi, dar să nu rămână apă printre ei.
  • Se condimentează cu sare şi piper după gustul fiecăruia.
  • Se bat ouăle într-un castronel şi se pregăteşte o farfurie întinsă cu faină.
  • Se tăvălesc ficăteii prin făină pe toate părţile şi apoi se trec prin oul bătut.
  • Se pun la prăjit în uleiul încins.
  • Se prăjesc la foc iute, câte 3-4 minute pe fiecare parte.
  • Se scot pe o farfurie acoperită cu şerveţele de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei rămas de la prăjit.
  • Se servesc calzi sau reci şi sunt excelenţi cu o garnitură de salată alături. Sursa: bucate-aromate.ro

Budincă de orez la cuptor. Un altfel de orez cu lapte

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri