Budincă de orez la cuptor. Un altfel de orez cu lapte

Budincă de orez la cuptor. Un altfel de orez cu lapte
Dacă nu aveți mult timp pentru gătit, puteți face repede o budincă din orez, la cuptor. Toată familia va fi încântată.

În Asia, orezul reprezintă aproape 60% din dieta zilnică. În mâncăruri sărate, ori într-o budincă de orez la cuptor, această sănătoasă cereală poate fi delicioasă și sănătoasă.

Budincă de orez la cuptor. Rețeta

Este o budincă foarte gusoasă și ușor de făcut.

Ingrediente

  • 600 ml lapte
  • 1 linguriţă esenţă vanilie
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • 2 ouă
  • 165 g zahăr
  • 220 g orez
  • 2 căni apă
  • un praf de sare
  • 50 g zahăr pudră.

Mod de preparare

  • Se pune apa la fiert împreună cu sarea.
  • Se spală orezul şi apoi se adaugă în apa pusă la fiert.
  • Lăsați să fiarbă la foc mediu până se evaporă apa.
  • Se încinge cuptorul.
  • Amestecații orezul cu restul ingredientelor.
  • Turnați compoziţia într-o tavă pe care o puneți la cuptor pentru 45 de minute sau până devine aurie.
  • Când s-a răcit, se presară zahărul pudră pe deasupra. OPțional, în compoziție se poate pune coajă de lămâie ori de portocală, rasă ori tăiată mărunt.

Amintiri cu Leo Iorga. S-a luptat cu cancerul timp de 8 ani de zile