În Asia, orezul reprezintă aproape 60% din dieta zilnică. În mâncăruri sărate, ori într-o budincă de orez la cuptor, această sănătoasă cereală poate fi delicioasă și sănătoasă.

Budincă de orez la cuptor. Rețeta

Este o budincă foarte gusoasă și ușor de făcut.

Ingrediente

  • 600 ml lapte
  • 1 linguriţă esenţă vanilie
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • 2 ouă
  • 165 g zahăr
  • 220 g orez
  • 2 căni apă
  • un praf de sare
  • 50 g zahăr pudră.

Mod de preparare

  • Se pune apa la fiert împreună cu sarea.
  • Se spală orezul şi apoi se adaugă în apa pusă la fiert.
  • Lăsați să fiarbă la foc mediu până se evaporă apa.
  • Se încinge cuptorul.
  • Amestecații orezul cu restul ingredientelor.
  • Turnați compoziţia într-o tavă pe care o puneți la cuptor pentru 45 de minute sau până devine aurie.
  • Când s-a răcit, se presară zahărul pudră pe deasupra. OPțional, în compoziție se poate pune coajă de lămâie ori de portocală, rasă ori tăiată mărunt.

Amintiri cu Leo Iorga. S-a luptat cu cancerul timp de 8 ani de zile

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri