Trupele Cargo și Compact au avut o mulțime de fani. Solistul Leo Iorga a fost unul din motivele pentru care admiratorii erau în număr atât de mare.

Leo Iorga s-a luptat cu cancerul timp de 8 ani de zile

Leo Iorga a murit la vârsta de 53 de ani, pe 2 noiembrie 2019. Artistul s-a luptat cu cancerul descoperit în 2011.

A fost diagnosticat cu cancer în 2010, a mers în Cuba şi Germania pentru tratamente.

Problemele de sănătate pentru Leo Iorga au început în 2010, când a aflat că are cancer pulmonar. A fost operat la Institutul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta”, din Capitală, și i s-a extirpat un plămân.

Pe parcurs, medicii i-au descoperit şi alte probleme la fel de grave. În toamna anului 2013 a suferit o operaţie noninvazivă pe creier, pentru extirparea unei tumori benigne. A recidivat în primăvara lui 2014, fiind operat atunci de medici.

De parcă nu ar fi fost de ajuns acest chin, în iulie 2015, Leo a suferit o altă operaţie la Fundeni, pentru extirparea unei tumori de pe glanda suprarenală. Artistul nu s-a lăsat înfrânt și a fost tocmai în Cuba în urmă cu doi ani pentru a face un vaccin-minune, care ar distruge celulele bolnave.

În februarie 2019, Leo a plecat în Germania, pentru un tratament revoluţionar de care a avut nevoie de alţi 70.000 de euro, strânşi cu ajutorul prietenilor şi fanilor.

Fumatul ar fi fost cauza cancerului de care a suferit Leo Iorga

“În urmă cu 9 ani, tata a rămas fără un plămân din cauza cancerului, acum sperăm să fie salvat cel rămas. A renunţat la fumat de atunci, nu a băut, a renunţat şi la carne acum un an, însă la ultima analiză s-au depistat aceste tumori. Tata ne zice mereu «nu mai fumaţi, că uite ce am păţit eu», însă e mai greu cu practica”, a declarat Eduard Iorga, la vremea respectivă.

Însă nici tratamentele-minune, nici operațiile nu l-au ajutat pe Leo Iorga. A cântat pentru ultima oară pe 20 septembrie 2019, la Arenele Romane, dintr-un scaun cu rotile, dar de nerecunoscut.

„Este adevărat. A murit puiul meu. S-a întâmplat totul brusc, am apucat să-i aprind lumânarea. Sunt terminată, nu mă pot opri din plâns. Nu am apucat să-i spun cât de mult îl iubesc, puiul meu. Nu am apucat, Doamne. Nu mă pot aduna. Mai aveam atâtea să-i spun… De câteva zile mă ruga să mergem acasă, dar nu puteam să-l duc acasă pentru că refuza să mănânce. Nici în spital nu mai voia să mănânce. Boala a învins. Am nevoie de liniște, de putere”, a declarat Paula Iorga, anul trecut.

Leo Iorga, cariera

Leo Iorga s-a născut în Arad, în anul 1964. Artistul s-a făcut de la 14 ani ca toboșar în trupa liceului. Până în 1985 a colaborat cu grupul „Pacific”. În 1988 a fost lead vocal la Trupa Cargo, lansând hiturile „Brigadierii”, „Povestiri din gară”; „Erata”. Din toamna lui 1988, până în 1996, a devenit solist al grupului Compact în componenţa Leo Iorga, Adrian Ordean , Vlady Cnejevici , Teo Peter, Emil Laghia şi Leluţ Vasilescu, formaţie catalogată de Florian Pittiş şi de mulţi alţii drept „formula de aur a Compactului”.


Selly, în Dubai, cu aparat dentar. Vacanță de lux cu iubita și puțină reclamă?

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri