Trupa ABBA a anunţat că va înregistra 5 noi melodii şi că se pregăteşte de un turneu aniversar, care să marcheze 50 de ani de la înfiinţarea grupului. Muzicienii s-au întâlnit la Ealing Studios din West London, unde au filmat şi pentru o hologramă care va fi folosită în turneu. Ultima dată când au cântat împreună a fost în 1982.

Trupa ABBA, ce poveste!

Agnetha, Bjorn, Benny şi Anni-Frid, adică ABBA. Milioane de oameni îi iubesc și acum, deși au trecut 46 de ani de la succesul de la Eurovision, din 6 aprilie 1974, organizat la Brighton, Marea Britanie. Trupa cânta cu succes în Suedia, dar la Eurovision au avut peste 500 de milioane de telespectatori care au aplaudat piesa lor, ”Waterloo”.

Succesul a fost mondial, iar membrii trupei au fost urmăriți peste tot în lume. Grupul a devenit extrem de popular, numărul 1 în topuri din lume.

Trupa lansează hit, după hit: ”Money, Money, Money”, Knowing me, knowing you. Dancing Queen. Suucesul la public le-au adus venituri fabuloase membrilor ABBA.

În 1978, trupa se destramă, fie de la bani, fie de la orgolii. Benny și Frida se căsătoresc în 1978, dar divorțează în 1981, iar Bjorn și Agnetha, căsătoriți în 1972, divorțează în 1979.

ABBA, reunirea

Trupa a anunțat că vor susține concerte, dar sub forma unor holograme de înaltă tehnologie numite „ABBAtars”, care îi vor înfățișa la fel ca în 1979.

Azi, Agnetha Faltskog are 70 de ani, Bjorn Ulvaeus are 75, Benny Andresson a împlinit 73, iar Anni-Frid Lyngstad are 74 de ani. Dar fanii abia aşteaptă să îi revadă. Şi poate cea mai bună dovadă că muzica ABBA este încă atât de dorită şi ascultată în întreaga lume este succesul filmelor ”Mamma Mia!”, cu Meryl Streep, dar şi al tuturor punerilor în scenă ale celebrului musical cu piesele formaţiei, de la Broadway, până la Bucureşti.

Trupa ABBA, începuturi

Trupa s-a închegat din 1969, dar a luat fiinţă oficial în 1972 la Stockholm, când muzicienii alcătuiau două cupluri: Anni-Frid cu Benny şi Bjorn cu Agnetha, muzica lor fiind născută din tot tumultul lor sentimental, iar numele fiind format ca acronim al iniţialelor numelor acestora.

ABBA a avut ca rampă de lansare participarea la Eurovisionul din 1974, când au interpretat piesa Waterloo, devenită un super-hit. Astfel, suedezii s-au trezit faimoşi peste noapte. „Fanii deveniseră super-isterici, ne loveau maşinile, era înfricoşător”, mărturiseşte Agnetha. An după an au lansat hituri.

Între timp, au evoluat şi poveştile lor de iubire. Agnetha şi Bjorn erau deja căsătoriţi din 1971, iar Anni şi Benny s-au căsătorit mult mai târziu, în 1978. Dar era greu să menţină echilibrul între viaţa personală şi încărcata viaţă profesională. „Toţi patru erau încăpăţânaţi şi temperamentali, aşa că vă puteţi închipui cum era când se certau”, a comentat pentru revista Closer Carl Magnus Palm, autorul unei cărţi despre formaţia suedeză.

Benny Andersson și Bjorn Ulvaeus colaborează și astăzi
Agnetha a ales o viaţă liniştită la fermă, alături de câinii ei
Anni-Frid Lyngstad are 74 de ani

Ce fac acum membrii ABBA

Agnetha şi Bjorn au devenit părinţi: în 1973 a venit pe lume Linda, iar în 1978, un fiu pe nume Peter. Iar acest lucru, de fapt, a complicat lucrurile. „Când eram acasă, eu aveam grijă de copii, în vreme ce Bjorn scria cântece cu Benny”, povesteşte Agnetha despre vremurile în care a înţeles că era greu să păstrezi şi succesul, şi familia.

„Nici copiii nu înţelegeau când ne chinuiam să le explicăm de ce plecăm de lângă ei, de ce vom lipsi mai mult pentru că plecam la concerte. E dificil când ai părinţi faimoşi”.

În cele din urmă, trupa ABBA a rezistat, în linii mari, cam cât au rezistat şi cuplurile şi mariajele. Acesta era liantul lor. Fără asta, au început să apară fisurile.

Acum, la 75 de ani, Bjorn încă mai compune cântece cu Benny şi îşi petrece timpul cu cele două fiice din cel de-al doilea mariaj (s-a recăsătorit în 1981), dar şi cu cei 5 nepoţi. Între timp, Agnetha a ales o viaţă liniştită la fermă, alături de câinii ei, dar şi ea îşi vede des copiii şi nepoţii. Şi ea s-a recăsătorit, dar al doilea ei mariaj a durat doar doi ani.

Şi Benny s-a însurat în 1981, iar un an mai târziu a devenit tată de băiat, un fiu care şi-a înfiinţat mai târziu propria trupă muzicală.

Anni-Frid s-a măritat în 1992 cu Prinţul Heinrich Ruzzo-Reuss, care s-a stins, însă, din viaţă în 1999, suferind de limfom. „Am crezut că vom fi uitaţi la doi ani de la despărţire. Nici acum nu ştiu cum de lumea încă ne ascultă!”, spunea încântat Bjorn.


Cum a pierdut Simon Cowell de la X Factor un milion de dolari

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp