Ficățeii de pui sunt foarte sănătoși, ca tot ce vine de la pui. Trebuie să cureți bine organele, să le scurgi, iar sarea se pune la sfârșit. Astea sunt ponturile pentru un preparat reușit.

Ficăței de pui cu ceapă. Puneți sarea la sfârșit!

Este o rețetă ușoară și foarte gustoasă. De regulă, se mănâncă cu piureu de cartofi sau mămăliguță, dar neapărat cu pătrunjel proaspăt, tocat. Rețeta prevede o ceapă mare, dar se pot pune mai multe și va ieși un preparat și mai gustos.

Ingrediente

  • 500 de grame de ficăței de pui
  • 150 de grame de ceapă (o ceapă mare), tocată mărunt.
  • 40 de ml. de ulei
  • opțional, 1 linguriță rasă de paprika bună de ardei
  • sare și piper după gust
  • pătrunjel verde tocat sau alte ierburi aromatice pentru presărat la final

Mod de preparare

Primul lucru care trebuie făcut este călirea cepei, tăiată peștișori.

Ficățeii se pun într-o sită și se spală bine sub jet moderat de apă rece, până când lichidul care curge este limpede. Se pune sita deasupra unui vas și se lasă câteva minute, să se scurgă bine de apă.

Se zvântă ficățeii cu hârtie absorbantă. Apoi, ficățeii se verifică bucată cu bucată, să nu aibă cumva fierea și nici pielițe. Se taie în bucăți.

Când s-a înmuiat ceapa, se pun ficățeii. Dacă vă place mai picant, puneți paprika, dar în nici un caz sare pentru că va întări ficățeii.

Se amestecă încet, să nu repem ficățeii și îi lăsăm la foc mic, să absoarbă sucul.

Abia la sfârșit adăugăm sare și piper după gust, amestecând ușor ficățeii cu sosul. Se servesc calzi, presărați cu verdeață, alături de piure de cartofi sau mămăliguță.


Loredana a aruncat în aer Internetul cu poze din pat

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp