Iată rețeta pentru Pui prăjit cu mere și legume, un fel delicios care va fi pe placul gurmanzilor.
Ingrediente Pui prăjit cu mere și legume
1 pui întreg, 3 linguri sirop de arțar sau miere, 50 ml vin alb, 2 lingurițe muștar, 2 linguri ulei de măsline, 3 morcovi mari, 2 rădăcini pătrunjel sau păstârnac, 2 mere, 1 pară, 8 felii bacon, 2 crenguțe oregano, 2 crenguțe rozmarin, 2 crenguțe cimbrișor, sare, piper
Mod de preparare
Amestecăm siropul de arţar, muştarul, vinul alb, uleiul de măsline, sarea şi piperul. Asezonăm puiul cu sare şi piper, îl punem într-o tavă, îl ungem cu sos şi îl ţinem în frigider cel puţin o oră sau peste noapte.
Tăiem legumele curăţate în bucăţi de 3-4 cm, scoatem cotorul merelor şi al perei. Turnăm un pic de ulei de măsline într-o tavă termorezistentă, punem puiul în mijloc, aranjăm împrejur legumele şi fructele, apoi presărăm peste ele sare şi piper. Stropim totul cu ulei de măsline şi cu un pic de sos.
Punem oregano, cimbrişor şi rozmarin proaspăt peste legume şi între ele. Prăjim puiul timp de 45-60 de minute, la 180 de grade, până când e gata. La jumătatea timpului, adăugăm baconul tăiat în bucăţi şi îl rumenim, având grijă să nu se ardă. Îl servim cu garnitură de piure de cartofi.
Sursa: TvPaprika.ro
Furăm meserie de la Jamie Oliver. Două rețete simple și savuroase: salată și paste
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook