Simona Ionescu / Redactor Șef

Furăm meserie de la Jamie Oliver. Două rețete simple și savuroase: salată și paste

Furăm meserie de la Jamie Oliver. Două rețete simple și savuroase: salată și paste
Unul dintre cei mai cunoscuți bucătari ai lumii este Jamie Oliver. Rețetele acestuia sunt printre cele mai savuroase și uimitoare. Motiv pentru care Jamie a ajuns și unul dintre cei mai apreciați bucătari din lume.

 Două rețete simple și savuroase: salată și paste. Jamie Oliver nu doar gătește, el face artă în bucătărie. Rețetele sale pun în lumină ritualul gătitului. El face combinații de ingrediente care te scot din cotidian. Nu strică să furăm un pic de meserie de la unul dintre cei mai buni. 

Salata tabbouleh by Jamie Oliver

Două rețete simple și savuroase: salată și paste. Salata Tabbouleh este o rețetă de salată de legume cu bulgur, proaspătă și aromată. Este o salată ce merge a fi servită ca și garnitură. Predomină verdețurile, iar restul ingredientelor nu ies prea mult în evidență.

Pregătiți bulgurul după indicațiile de pe pachet. Lăsăți-l să se înmoaie și între timp tocați fin mentă și pătrunjelul, apoi ceapă verde și usturoiul și puneți-le într-un bol. Tăiați și roșiile în cubulețe mici și adăugați-le peste verdețuri.

După ce bulgurul e gata stoarceți orice surplus de apă dacă există. Adăugați apoi deasupra 2 linguri ulei de măsline, sare și piper negru proaspăt măcinat și zeama de la lămâie. Amestecați bine și lăsăți-l să absoarbă zeamă. 

Adăugați apoi restul verdețurilor și roșiile, gustați să vedeți balansul dintre gusturi, mai ajustați dacă e necesar (eu am pus zeamă de la 1 lămâie întreagă) după care o puteți servi.

Dacă o mai lăsăți la frigider pentru cel puțin 1 ora gusturile se vor întrepătrunde și mai bine. Este o salată delicioasă pe care o puteți lua și la pachet la picnic. Serviți salată Tabbouleh că atare sau ca și garnitură.

Reteta Pasta Primavera by Jamie Oliver

Două rețete simple și savuroase: salată și paste. Rețeta de Paste Primavera a la Jamie Oliver este o mâncare cu paste cu multe legume, cu o textura cremoasă cu toate că este o mâncare de post. O rețetă ce se prepară foarte rapid.

Prima dată pregătesc verdețurile: taie codițele sparanghelului după care taie-l în bucăți de 1 cm. Toacă ceapă verde și spanacul. Încălzește uleiul de măsline într-o tigaie, adaugă ceapă verde, sparanghelul, boabele de mazăre și spanacul. Lasă-le pe foc 5 minute amestecând. Între timp tocată mărunt verdețurile.

După ce legumele s-au călit, adaugă cele două linguri de făină, amestecă până s-au încorporat și adaugă treptat laptele de soia. Amestecă bine și lasă tigaia la foc mic amestecând din când în când pentru 10 minute, până mai scade laptele și începe să se formeze un sos cremos. Adaugă și verdețurile tocate și zeama de lămâie.

Între timp pune pastele la fiert respectând indicațiile de pe pachet, în apă cu sare, altfel nu vor avea niciun gust. După ce s-au fiert, scurge-le de apă, dar păstrează o cană de apă fierbinte în timp ce le scurgi. 

Ia tigaia cu sosul de pe foc, și cu un blender vertical pasează o parte din legume, adaugă apoi paștele și cană de apă în care au fiert, mai lasă pe foc câteva minute și gata! Servește pastele primavera cu sos din abudență, calde.

Sursă: culinar.ro

Un desert fin: budincă de clătite cu cireşe

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre