Rețetă de shaorma mexicană cu carne de porc. Tacos al Pastor

Rețetă de shaorma mexicană cu carne de porc. Tacos al Pastor
Julio Cesar, un mexican stabilit de 5 ani în România, s-a înscris la „Chefi la cuțite” cu dorința de a-și promova preparatele tradiționale mexicane cu care se mândrește. Dintre acestea a ales să prepare o rețetă autentică de shaorma mexicană.

Dacă iubiți preparatele mexicane cu o armonie de gusturi dulci-picante, atunci nu veți rezista ispitei de a prepara această rețetă de shaorma mexicană cu carne de porc: Tacos al Pastor.

Tacos al Pastor este un fel de mâncare mexicană, având ca ingrediente de bază carne de porc și ananas. Este de fapt o rețetă de shaorma mexicană cu carne de porc, servită cu un sos iute de ardei, dar și alte sosuri, sau ingrediente, interesante.

Ingrediente:

1 kg ceafă de porc, 300 gr ceapă albă, 100 gr sau 2 legături de coriandru proaspăt, 3 buc lime verde, 2 căpățâni de usturoi, 1 buc. ananas, 2 legături ridichi, 2 leg ceapă verde, 3 buc. avocado, 200 gr. ardei iute, uscat, sos de roșii, 20 gr. chimion măcinat, 20 gr oregano, 20 gr, piper negru, oțet mere, frunze de cactus, ulei, sare, lipii

Rețetă de shaorma mexicană, Tacos al Pastor. Mod de preparare

Se începe prin a marina carnea cu puțin suc de ananas, proaspăt, care are rol de frăgezire, dar și a-i da gust și aromă plăcută. Se mai asezonează cu sare și piper și se taie în cuburi cât mai mici. Se pune la călit cu o ceapă tocată, în ulei încins și se amestecă intens, pentru a se rumeni uniform. Spre final, se adaugă și usturoi tocat mărunt și coriandru.

Între timp, se prepară sosurile. Ardeii iuți, uscați, se curăță de semințe și se fierb până se hidratează bine. Se scurg și se pun în recipientul unui blender împreună cu restul de ceapă tocată mărunt. Se adaugă sare, puțin oțet de mere sos de roșii și se transformă totul într-un sos picant, dar foarte gustos.

Pentru al doilea sos se curăță avocado și se pasează în blender cu multă zeamă de lime. Din ananas se taie felii grosiere care se trag la tigaie până se caramelizează bine.

Lipiile se stropesc cu oțet de mere, cu ulei și se presară cu oregano. Se rumenesc ușor la cuptor. Peste lipii se așază carnea și felii de ananas caramelizate, iar pentru un plus de prospețime se adaugă felii de ridichi și frunze de cactus, plus sosurile preparate anterior.

Sursa: Chefi la cuțite

Moartea misterioasă a primului om care a ajuns în cosmos, Yuri Gagarin