Simona Ionescu / Redactor Șef

 Cum se prepară pateul de ficat de casă. O bombă calorică ce merită efortul

 Cum se prepară pateul de ficat de casă. O bombă calorică ce merită efortul
Pateul de ficat de casă se prepară mai simplu decât puteți crede. Rețeta se prepară ușor, iar rezultatul este cu adevărat senzațional.

„Eu am folosit ficăței de pasăre de țară (de gâscă, rață, curcan, găină), desigur că sunt foarte potriviți și ficățeii de pasăre din comerț. În cazul în care nu știați, ficatul de pasăre este un remediu natural împotriva anemiei”, dezvăluie  Emilia Micu, creatorul digital din spatele contului Emilia fotografiază.

Ingrediente pentru pateu de casă

550 gr ficat de pasăre

100 gr unt

2 linguri ulei de măsline

1 crenguță de cimbru proaspăt

3 linguri lichior Amaretto

cimbru uscat

piper

300 g ceapă

2 linguri untură de pasăre

100 ml apă

3 căței usturoi

sare

2 lingurițe cremă de brânză

1 nucă

1 lingură dulceață ardei iute

piper boabe

Mod de preparare

Emilia Micu dezvăluie cum a preparat deliciosul pateu de casă. „Am spălat, tăiat și curățat ficații de pasăre. Am încins un wok în care am pus untul, uleiul de măsline și o crenguță de cimbru proaspăt. Când s-a topit untul și s-a încins, am pus ficățeii la prăjit. Tot în acest moment am adăugat și lichiorul și am adăugat cimbru și piper. Lichiorul fiind dulce atenuează o eventuală amăreala a ficatului și îi potențează aromele. Este o asociere de care nu trebuie să vă feriți, combinația este una foarte bună.

Ficatul nu trebuie prăjit mult, maxim 7 – 8 minute și este perfect dacă rămâne puțin roz în interior. Am scos ficatul într-un bol și l-am lăsat deoparte. Am curățat, spălat și tocat grosier ceapa și am pus-o la călit în același vas în care s-au prăjit ficățeii. De data aceasta am prăjit ceapa în untura de pasăre (merge și untură de porc sau ulei, pur și simplu sau unt) și am adăugat și puțină apă astfel încât ceapă să nu facă rău la stomac. Tot acum am adăugat și 3 căței mari de usturoi să se gătească împreună.

Când ceapa a fost bine pătrunsă am adăugat-o peste ficat, cu tot cu grăsimea în care s-a prăjit. Am adăugat iar piper și cimbru, precum și sare. Am mai completat cu vreo 2 lingurițe pline cu cremă de brânză. Am pus pateul în boluri și l-am sigilat cu untură de pasăre topită și cu dulceață de ardei iute. Am ornat cu crenguțe de cimbru, piper boabe mozaic și jumătăți de nucă. Pur și simplu îl ador! Este o bombă calorică, dar trebuie consumat puțin și bun! Recomand cu drag!”.

Vă sfătuim să salvați rețeta și să pregătiți acest minunat pateu pentru masa sau cina de Paște. Niște tartine cu pâine prăjită sunt un deliciu.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre