Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețete de post. Pateu vegetal de casă

Rețete de post. Pateu vegetal de casă
Postul este bine să fie ținut, deoarece purifică organismul. Chiar dacă nu reușiți să îl țineți pe întreaga durată a lui, anumite perioade de renunțare la carne și la alte produse animale vor avea efecte benefice pentru corp.

Din vechime, gospodinele au știut să prepare cele mai bune mâncăruri fără carne, iar rețetele de pateu vegetal de casă au fost o alternativă rapidă și gustoasă în perioada postului sau în curele de slăbire. Pentru că cel din comerţ nu este totdeauna o alternativă sănătoasă, pateul vegetal de casă rămâne soluția ideală.

Majoritatea produselor de post sunt dezechilibrate din punct de vedere nutriţional, din cauza numărului mare de aditivi alimentari şi al conţinutului ridicat de sare. În cazul produselor de post, ingredientul principal trebuie să fie constituit din una sau mai multe legume, nicidecum din apă, zahăr sau ulei vegetal, așa cum se întâmplă în cazul pateului din comerț.

De aceea vă prezentăm trei rețete sănătoase și delicioase de pateu vegetal de casă. Ceea ce e de reținut e că toate rețetele se prepară extraordinar de simplu. Tot ce aveți nevoie e un blender. Și să mergeți la piață să vă aprovizionați cu vegetale de calitate.

Pateu de leurdă

Pasaţi în blender următoarele ingrediente: 1 cană de nuci înmuiate peste noapte, 1 legătură de leurdă, 2-3 roşii uscate la soare, ulei de măsline, sare, piper. Amestecați bine și ați obținut o pastă tartinabilă absolut fabuloasă. Evident, dacă familia e mai numeroasă, dublați sau triplați cantitatea ingredientelor, cu siguranță se vor cere porții extra.

Pateu de măsline şi ardei

Pasaţi în blender următoarele ingrediente: 1 cană de măsline kalamata fără sâmburi, 1 ardei copt, 4 caţei de usturoi, ulei de măsline cât să lege compoziția, boia de ardei iute şi dulce, sare, piper. Măslinele fără sâmburi le găsiți la supermarket. Ideal e să optați pentru unele ținute în saramură, nu în ulei, pentru a nu avea un produs finit prea gras.

Pateu de ciuperci şi usturoi

Pasaţi în blender următoarele ingrediente: 1 cană ciuperci fierte, 1 căpăţână de usturoi copt, pătrunjel, sare, piper. Puteți alege orice fel de ciuperci vă plac, iar dacă nu aveți la dispoziție unele proaspete, optați pentru ciuperci conservate.

Sursa: Chefi la cuțite

Degețele de cartofi cu surpriză la mijloc.  Se fac atât de ușor!

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre