Simona Ionescu / Redactor Șef

Cum vă puteți bucura de cea mai dulce budincă dietetică. E un deliciu!

Cum vă puteți bucura de cea mai dulce budincă dietetică. E un deliciu!
Numai bună  pentru cei cu poftă de dulce dar care țin și la silueta lor. Această budincă de brânză de vaci și griș va deveni și preferata copiilor.

Acest desert se prepară foarte ușor, nu e nevoie să aveți mare experiență în bucătărie pentru a vă apuca de ea. Ingrediente simple, cu arome pline, iată secretul reușitei rețetei. Budinca de brânză de vaci și griș a fost prezentată pe blogul ei de Mădălina Andreescu, creator digital. Așa cum arată și aceasta, prepararea budincii este simplă și se face respectând doar câțiva pași, pe care i-a prezentat detaliat în cele ce urmează.

Ingrediente pentru budincă de brânză de vaci și griș

1 kg de brânză de vaci
4 ouă
5 linguri griș* (50g)
coaja rasă de la 1 lămâie bio
2-3 linguri miere* (opțional)
1/2 linguriță pudră de vanilie
100 g stafide și merișoare deshidratate

Mod de preparare

Pentru a simplifica complet lucrurile, vă recomandăm să pregătiți rețeta cu ajutorul robotului de bucătărie. Dacă aveți unul care nu trebuie ținut în mână, cu atât mai bine și mai simplu.  Punem în bolul mixerului brânza de vaci (în rețeta prezentată, dietetică, creatoarea de conținut a folosit o găletușă de brânza de vaci cu 6% grăsime), ouăle, mierea (sau îndulcitorul dorit, se poate omite), vanilia. Batem cu mixerul bine până la omogenizare.

Adăugăm apoi grișul (se poate face și cu griș fără gluten), coaja rasă de lămâie, stafidele și merișoarele (n.r. atenție, fructele să nu fie confiate, cele simple sunt îndulcite doar cu suc de mere). Încorporăm tot în amestec, apoi turnăm compoziția într-o tavă (15 x 22 cm) unsă cu puțin ulei. Coacem budinca aproximativ 40 de minute la 170 de grade Celsius, până se rumenește frumos și mai tremură doar foarte puțin în centru când zgâlțâim ușor tava.

Lăsăm apoi budinca să se răcească bine de tot, apoi o tăiem cuburi. Dacă o tăiați atunci când e prea caldă, rezultatul nu este chiar cel scontat. Așa că, pentru o prăjitură estetică, lăsați budinca să se răcească complet înainte de tăiere.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre