Simona Ionescu / Redactor Șef

Dulciuri înfricoșător de drăguțe pentru cel mai tare Halloween. Rețete, „periculos” de bune

Dulciuri înfricoșător de drăguțe pentru cel mai tare Halloween. Rețete, „periculos” de bune
Sărbătoriți Halloween-ul cu rețete simpatice și mai ales delicioase. Cele mai tari deserturi pentru familie și prieteni.

Ușor de făcut și mai ales de savurat, retețele de Halloween sunt un mod dulce de a îmbrățișa sezonul înfricoșător.

Ochișori care dau fiori

Copiii vor zbura de bucurie la vederea acestor dulciuri sub forma unor ochi cum rar mai vezi. Ingredientele necesare pentru a pregăti aceste dulciuri sunt 1 ½  căni cu unt de arahide cremos, ½ cană cu unt, înmuiat, 1 linguriță cu extract de vanilie, 3 ¾ căni  cu zahăr, bomboane albe, tocate, 1 lingură cu untură, 40 g ciocolată cu lapte M&M, gel de decorare roșu.

Mod de preparare

Într-un bol mic, se încorporează crema de unt de arahide și unt amestecând până când devine un produs pufos. Se încorporează treptat zahărul și se formează bile de 2,5 cm. Se acoperă și se introduce la frigider pentru cel puțin 30 de minute.

Într-un alt bol, se topesc bomboanele și untura și se amestecă foarte bine până se omogenizează. Scufundați bilele în acest amestec și lăsați să se scurgă excesul, apoi puneți pe o hârtie. Așezați deasupra M&M. Lăsați să stea până se întăresc. Folosiți gel roșu pentru a crea ochi „injectați cu sânge”.

Mere vrăjite

Ce spuneți de o rețetă delicioasă de mere vrăjite, perfecte pentru seara de Halloween? Aveți nevoie de 8 mere, 225 ciocolată albă, ½ ceașcă cu apă, 1 lingură cu colorant alimentar roșu, bețișoare de acadele sau crenguțe de măr.

Mod de preparare

Spălați bine merele și înfigeți bețișoare sau crenguțele de măr în ele. Puneți merele pe un grătar și turnați peste ele ciocolată albă, folosind o lingură. Aveți grijă ca merele să fie acoperite complet și lăsați câteva ore să se răcească.

Puneți într-o cratiță zahărul și apă, încălziți până zahărul se dizolvă, apoi mai fierbeți până când acesta are culoarea caramel. Adăugați acum colorantul alimentar până când se transformă totul într-un roșu aprins.

Lăsați câteva minute să se răcească, apoi luați caramel și turnați peste mere lăsând să curgă puțin prin părți. Dacă acesta se încălzește, puneți din nou pe foc până se topește. Merele se vor lăsa să se răcească complet, apoi vă puteți bucura de unele dintre cele mai bune dulciuri.

Fantome din pere, super gustoase

Dacă vă plac perele, atunci de la sărbătoarea de Halloween nu  trebuie să lipsească fantomele obținute din aceste fructe. Ingredientele de care aveți nevoie sunt: 4 pere, 300 ml suc de mere, 1 baton de scorțișoară, stafide pentru ochi, semințe de floarea soarelui pentru dinți, 200 ml suc de rodie.

Mod de preparare

Decojiți perele și puneți într-o cratiță cu suc de mere și batonul de scorțișoară și fierbți ușor în jur de 20 de minute, folosind un capac. Opriți focul când perele sunt destul de moi și puneți pe o farfurie. Scoateți scorțișoara și lăsați să fiarbă sosul încă zece minute, până când se îngroașă și se transformă într-un sirop.

Într-un alt vas puneți sucul de rodie și fierbeți în jur de zece minute până se îngroașă și acesta. Tăiați puțin la baza fiecărei pere dar aveți grijă ca fructul să stea drept. Faceți o gaură micuță unde să puneți ochii fantomei din semințe și un cerc mic pentru o gură. Stropiți gura formată cu puțin sirop de rodie, apoi turnați puțin din siropul de mere.

Sursă foto: comunitate.desprecopii.com

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri