Simona Ionescu / Redactor Șef

Dulciuri orientale cu fructe din Paradis. Rețete perfecte pentru Dragobete

Dulciuri orientale cu fructe din Paradis. Rețete perfecte pentru Dragobete
Ziua iubirii în stil românesc se apropie cu pași repezi și nimic nu pare mai frumos decât să-ți aștepți acasă partenerul cu un desert delicios. De data asta, rețeta de răsfăț va fi cu fructe din Paradis.

Cunoscute ca și fructele Paradisului, curmalele, fie naturale, fie deshidratate, sunt o bogăție de fier și acid folic, dar puține calorii. Perfecte pentru a pregăti două rețete de dulciuri pentru Dragobete, ziua când sărbătorim iubirea.

Prăjitură cu griș și curmale ca în Tunisia

Pentru a pregăti un asemenea deliciu, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 200 g griș de grâu, 80 g curmale, 80 g zahăr, 1 linguriță cu scorțișoară, 1 vârf de cuțit cu bicarbonat de sodiu, 2 lingurițe cu apă de flori de portocal, 200 ml apă, 4 lingurițe cu ulei, sucul unei lămâi, un praf de sare.

Mod de preparare

Pentru început, curățați curmalele de sâmburi și amestecați cu scorțișoară. Mixați bine, apoi puneți deoparte. Amestecați grișul cu uleiul, bicarbonatul şi un praf de sare, apoi adăugați apă călduţă. Amestecați din nou folosind o lingură de lemn, apoi lăsați să se odihnească timp de 30 de minute. Ulterior, pasta se întinde într-un strat de aproximativ 15 cm grosime care se decupează în bucăţi de 10 cm lungime.

Prăjitura cu griș și curmale ca în Tunisia

Rulați amestecul de curmale asemenea unei ţigări, aplatizați și tăiați diagonal. După ce pregătiți toate prăjiturile, puneți în tavă și introduceți la cuptor pentru câteva minute. Lăsați apoi la răcit. Din sucul de lămâie, zahăr și apa de flori de portocal, faceți un sirop și înmuiați în acest produs fiecare prăjitură. Rezultatul este genial!

Salam din biscuiti si curmale

Dacă aveți mai puțin timp la dispoziție și vreți un desert minunat, optați pentru salam din biscuiți și curmale. Ingredientele necesare sunt 250 g curmale, 15 migdale, 15 caju, 2 linguri cu cacao, 2 lingurițe cu grăsime vegetată (margarine sau ulei de palmier), 5-6 biscuiți digestive, 2 lingurițe cu zahăr, esență de rom.

Un salam de biscuiți cu adevărat perfect

Mod de preparare

Tăiați în bucăți mărunte caju și migdalele. Puneți într-o cratiță la topit grăsimea vegetală. Aveți grijă să fie focul mic. Când s-a topit, adăugați curmalele fără sâmburi, cacao și zahărul. Amestecați foarte bine până când produsul devine o pasta moale, apoi modelați. Partenerul de viață vă va mulțumi.

Sursă foto: unica, abundenta.org

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre