Îndrăgostiți de gogoși? Cine le gustă pe cele spaniole cu ciocolată, va înțelege ce înseamnă perfecțiunea

Îndrăgostiți de gogoși? Cine le gustă pe cele spaniole cu ciocolată, va înțelege ce înseamnă perfecțiunea
Li se spune Churro și sunt, fără nici cea mai mică exagerare, cele mai fantastice gogoși spaniole.

Gogoșile spaniole cu sos de ciocolată sunt tot ce-și poate dori cineva pentru a avea un week-end perfect.

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti gogoșile spaniole cu ciocolată aveți nevoie de următoarele ingrediente: 65 g zahăr tos,50 g unt, 3 ouă, o lingură și jumătate cu zahăr tos, 250 ml apă,  1/2 linguriță de sare,  2 linguri de ulei + ulei pentru prăjit,  200 g făină, o fiolă cu esență de vanilie. Pentru sosul de ciocolată vă sunt necesare 150 g ciocolată neagră și 170 g frișcă de gătit.

Mod de preparare

Pentru început, puneți la fiert apa, alături de unt, ulei, sare și zahăr. Când dă în clocot, puneți făina în ploaie și amestecați cu o spatulă, până ce aluatul se va desprinde de pe fundul vasului.

Te lingi pe degete!

Lăsați la răcit, apoi adăugați ouăle, dar nu toate deodată, ci pe rând. Aveți grijă ca după fiecare ou să amestecați foarte bine, apoi puneți și esența de vanilie. Mai lăsați la fiert câteva minute, apoi lăsați la răcit.

Puneți ulei într-o tigaie, încingeți bine. Amestecul de gogoși se pune într-un poș și se pun gogoșele în uleiul încins. Trucul pentru ca gogoșile să iasă perfecte: tăiați aluatul în timp ce curge din poș. Se prăjesc pe ambele părți și sunt gata atunci când sunt coapte în interior și aurii pe exterior. Se așează pe hârtie, pentru a se scurge excesul de ulei. Pudrați cu zahăr.

Cum se face sosul de ciocolată

Pentru a pregăti gustosul sos de ciocolată puneți frișca la fiert, dar aveți grijă să o încălziți foarte bine, fără să fie adusă la punctul de fierbere. Rupeți ciocolata și puneți într-un bol. Turnați peste aceasta ciocolata fierbinte și amestecați cât mai bine până când compoziția devine omogenă. Înmuiați gogoșile spaniole în acest sos. Sunt pur și simplu perfecte.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre