Simona Ionescu / Redactor Șef

Guguluful Mozart, un desert pentru persoanele care adoră muzica. Cât de rapid și ușor se prepară

Guguluful Mozart, un desert pentru persoanele care adoră muzica. Cât de rapid și ușor se prepară
Istoria povestește că nu doar marele Mozart, ci toată familia acestuia erau îndrăgostiți de deserturi, în special cele pe bază de migdale, marțipan și zahăr.

Și dacă până acum ați auzit doar de celebrele bomboane Mozart, a venit momentul să gustați și inegalabilul guguluf cu același nume. Cu siguranță, veți impresiona pe orice vă trece pragul.

Ingredientele necesare

Acest desert clasic din bucătăria austriacă este foarte ușor de făcut, iar cine gustă o singură dată, se va îndrăgosti pe loc. Pentru un guguluf Mozart cum doar celebrii austrieci fac, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 6 ouă, 180 g unt, 120 g marțipan (dacă este posibil, de culoare verde), 120 – 150 g zahăr tos, 150 g făină.

Mai aveți nevoie de 50 g amidon de porumb sau de cartofi / mălai, 1 pachețel cu zahăr vanilat, o lingură de Cointreau sau rom, coaja de, la o portocală, coaja unei lămâi, un praf de scorțișoară, glazură de ciocolată, fistic tocat și dulceață de portocale sau caise pentru servirea preparatului.

Unul dintre deserturile preferate ale marelui Mozart

Mod de preparare

Pentru început, încălziți cuptorul la 180 de grade Celsius și ungeți bine forma cu unt lichid. Se taie marțipanul în bucățele și se amestecă cu untul. Separați albușurile de gălbenușuri și aveți grijă ca gălbenușurile să fie introduse în amestecul de mai sus, puțin câte puțin.

Adăugați și coajă de portocală, coajă de lămâie, scorțișoară, dar și Cointreau sau rom după gust. Bateți spumă albușul, adăugați zahăr vanilat și zahăr tos. La final, preparatul trebuie să aibă o spumă deasă. Amestecați foarte bine făina cu mălaiul și puneți în amestec alături de ouăle bătute.

Toată compoziția se va turna în formă, se netezește folosind o lingură și se introduce în cuptor până are o culoare aurie, în jur de 50 de minute. Se lasă la răcit, apoi se răstoarnă pe o farfurie. Guguluful Mozart se acoperă cu dulceață din belșug, se toarnă glazura de ciocolată și fisticul tocat. Gustul desertului pur și simplu nu se poate explica în cuvinte.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre