Simona Ionescu / Redactor Șef

Iaurt răcoros pentru o vară fierbinte. Rețeta de casă a gospodinelor care face furori

Iaurt răcoros pentru o vară fierbinte. Rețeta de casă a gospodinelor care face furori
Pentru temperaturile caniculare de afară, nimic nu pare mai potrivit în această perioadă decât un iaurt scos de la frigider. Rețeta de casă se prepară foarte repede, iar gustul este cu adevărat desăvârșit.

Cu rețeta acestui iaurt de casă veți mânca un produs natural și veți economisi și bani. Iar dacă adăugați și puțină miere și câteva fructe, veți avea cel mai bun desert.

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti un extraordinar iaurt, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 8 căni cu lapte integral, ½ cană cu iaurt care conține culturi active, o cratiță cu capac, o spatulă, un castron mic.

Mod de preparare

Turnați laptele într-o cratiță și puneți la foc. Se încălzește până la punctul de fierbere. Amestecați ușor laptele în timp ce se încălzește pentru a vă asigura că fundul nu se arde și laptele nu dă în clocot. Această etapă este necesară pentru a modifica structura proteinelor din lapte, astfel încât acesta să se fixeze ca un solid în loc să se separe. Lăsați apoi laptele să se răcească puțin, având grijă ca deasupra lui să nu se formeze o pieliță.

Se poate păstra la frigider timp de două săptămâni

Cel mai bun iaurt de casă

Opriți o cană cu lapte cald și puneți într-un castron, adăugați iaurtul și bateți până se omogenizează și iaurtul este foarte bine dizolvat. Adăugați apoi în oala cu lapte și introduceți în cuptorul încălzit, dar oprit, pentru a menține laptele cald pe măsură ce se va întări produsul. Iaurtul se întărește după aproximativ patru ore, dar e bine îl lăsați peste noapte. Cu cât va sta mai mult, cu atât va deveni mai gros și mai gustos.

În cazul în care iaurtul a făcut deasupra un zer, e bine să-l scurgeți. Transferați iaurtul în recipiente, apoi acoperiți cu capac și introduceți la frigider. Iaurtul va rezista la rece timp de două săptămâni. Se poate consuma simplu, iar dacă simțiți nevoia de un desert gustos și răcoros, puteți să adăugați miere și fructe de sezon. Nu-i veți uita niciodată gustul.  

Sursă foto: www.thekitchn.com

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre