Simona Ionescu / Redactor Șef

Pește la tigaie cu vinaigrette de zmeură. O rețetă perfectă pentru masa de sfinții Petru și Pavel

Pește la tigaie cu vinaigrette de zmeură. O rețetă perfectă pentru masa de sfinții Petru și Pavel
29 iunie este o zi specială pentru creștinii, care-i sărbătoresc cu cinste pe sfinții Petru și Pavel. O rețetă deosebită care va bucura invitații este cea de pește la tigaie cu vinaigrette de zmeură.

Rețeta de pește la tigaie cu vinaigrette de zmeură este delicioasă și se prepară repede. Garantat, sărbătoriții și invitații vor mai cere o porție.

Ingredientele necesare

O rețetă de pește de vară ușoară și ușor de făcut, la care puteți folosi orice file de pește alb și proaspăt. Gustul deosebit este dat de o minunată vinaigrette de zmeură rece și fructată. Oaspeții vor fi surprinși de această combinație de note fructate.

Pentru un gust desăvârșit, serviți cu o salată verde și pâine proaspătă. Ingrdientele de care aveți nevoie sunt: 25 de bucăți de zmeură, 1 1 ½ linguri cu oțet de vin roșu, 1-2 linguri cu miere sau sirop de arțar, ½ linguriță cu muștar Dijon, 4 ½ linguri cu ulei de măsline, 2 fileuri de pește, 2 crenguțe cu rozmarin, 1 cățel de usturoi 1 ardei iute (tăiat în două și fără semințe), 2 linguri cu ulei de măsline, sare și piper. Pentru a decora farfuria mai aveți nevoie de zmeură după preferințe.

Mod de preparare

Cel mai bun produs pentru petrecerea de sfinții Petru și Pavel

Pentru a prepara vinaigrette zdrobiți zmeura cu o furculiță și  amestecați cu oțetul de vin roșu. Se lasă să stea timp de 30 de minute. Se strecoară printr-o sită pentru a elimina semințele de zmeură, se adaugă restul ingredientelor pentru vinaigrette și se bate pentru a obține vinaigrette-ul.

Sărați și piperați fileurile de pește după gust. Se încălzește uleiul de măsline în tigaie la foc mediu-mare și se adaugă rozmarin, ardei iute și usturoi pentru a aroma uleiul. Se îndepărtează rozmarinul, ardeiul iute și usturoiul când sunt ușor rumenite.

Se prăjesc fileurile de pește în tigaie în uleiul aromat pe ambele părți până când sunt gata sau până când peștele se desface ușor. Timpul de prăjire depinde de grosimea fileurilor și de tipul de pește folosit. Așezați fileurile pe farfurii, adăugați rozmarin, chili și usturoi. Adăugați vinaigrette de zmeură și decorați cu zmeură proaspătă.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre