Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețeta zilei – Mâncare de linte roșie și spanac

Rețeta zilei – Mâncare de linte roșie și spanac
Aceasta e o rețetă specială, colorată și aromată, perfectă pentru această toamnă. Pare că toate bogățiile anotimpului se contopesc în farfurie.

Dovleac prăjit, mătăsos, aromat cu semințe de chimen parfumate peste o mâncare cremoasă și ușor picantă, plin de proteine din linte. Iată formula unui fel de mâncare cu adevărat câștigător.

Ingrediente pentru mâncare de linte roșie și spanac

Mâncarea: 250 g de linte roșie

700 ml de bulion vegetal

1 linguriță de turmeric

1 ceapă medie, tăiată mărunt

3 căței de usturoi, tocați mărunt sau rași

2 lingurițe de ghimbir ras

1 linguriță de semințe de chimen

1 ardei iute verde, tăiat în cubulețe

O mână de spanac

Pentru dovleacul prăjit: 2 lingurițe de ulei

250 g de dovleac

1 linguriță de semințe de chimen

Pentru a servi (opțional): Iaurt de nucă de cocos

Semințe de nigella

Fulgi de ardei iute

Coriandru

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 220°C. Tăiați dovleacul în cuburi și întindeți-l pe o tavă de copt. Se stropește cu ulei și se presară semințele de chimen. Se condimentează cu sare. Se prăjește timp de 30 – 35 de minute sau până când bucățile se înmoaie și devin aurii.

Între timp, adăugați lintea într-o oală cu bulionul de legume și turmericul. Se aduce la fierbere și apoi se reduce la foc mic. Se lasă să bolborosească timp de 20-25 de minute, amestecând ocazional, până când lintea este gătită, dar are încă un pic de mușcătură.

În timp ce se gătesc dovleacul și lintea, adăugați 2 lingurițe de ulei într-o tigaie antiaderentă. Adăugați ceapa și gătiți-o încet timp de 5-10 minute, până când devine moale și aurie. Adăugați în tigaie încă 2 lingurițe de ulei, semințele de chimen, ghimbirul, usturoiul și ardeiul iute. Se amestecă pe foc încă 5 minute sau cam așa ceva, până când se fragmentează. Odată ce lintea este gătită, se ia de pe foc și se adaugă ceapa etc. în oală. Se amestecă bine. Adăugați spanacul și amestecați până se ofilește. Adăugați topping-urile și savurați.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre