Rețeta unei nebunii gastronomice: Salată grecească cu tortellini. Te lingi pe degete

Rețeta unei nebunii gastronomice: Salată grecească cu tortellini. Te lingi pe degete
O salată, chiar cu paste, este un fel rapid și ușor de a prepara o masă. Faptul că puneți alături vegetale proaspete vă va umple organismul de substanțele nutritive necesare.

Pentru a prepara această rețetă aveți nevoie de o porție de tortellini. Puteți alege exact varianta care vă este cel mai mult pe plac. Evident, dacă sunteți vegani sau vegetarieni puteți opta pentru tortellini umplute cu vegetale sau lactate. Cei care se alimentează normal vor găsi o sumedenie de variante în care umplutura este pe bază de carne. Ideea este că pentru această salată colorată și sănătoasă veți folosi și multe legume proaspete.

De aceea vă recomandăm ca înainte să o preparați să treceți pe la piață, unde, în acest anotimp încă puteți găsi tot felul de legume proaspete, culese direct din grădină sau din sere. Altfel, cealaltă variantă este să optați pentru ingredientele care provin din culturi ecologice, etichetate ca atare în orice supermarket.

Ingrediente pentru salată grecească cu tortellini

Salată: 500 g tortellini (am folosit tortellini vegani de la Kite Hill)

1 cană cu castravete tăiat în cubulețe

1 cană cu roșii cherry tăiate în jumătate

1 ceașcă cu ardei roșii prăjiți tăiați în cubulețe

1 ceașcă de inimi de anghinare marinate tăiate mărunt

1/2 cană de măsline kalamata fără sâmburi

1/2 cană de feta (vegană)

Dressing:  1/4 cană de ulei de măsline

2 linguri de oțet de vin roșu

1 lingură de suc de lămâie

1 linguriță de oregano

sare + piper

1/4 linguriță de praf de usturoi

1/2 linguriță de muștar Dijon

Mod de preparare

Pentru a pregăti salată grecească cu tortellini tot ce aveți de făcut este să amestecați într-un bol ingredientele sale. Adăugați, ca atare tortellini fierți în prealabil și scurși, castravetele, roșiile, ardei, inimile de anghinare, măslinele Kalamata și brânza feta. Separat pregătiți dressingul amestecând într-o cană uleiul de măsline cu oțetul de vin roșu, sucul de lămâie și condimentele menționate. Amestecați bine până ce acesta se omogenizează. După aceea adăugați dressingul salatei și serviți.

Sursa: Instagram