Pentru că ne aflăm în Postul Crăciunului, Monica Bîrlădeanu a ales să-și schimbe dieta, având însă grijă să consume proteine, dar din legume. Iată și o minunată rețetă de Steak de conopidă, perfectă pentru această perioadă.
Lucruri esențiale „pentru cei ca mine”
„Am început să filmez „Betoane”, un nou serial produs de Pro TV, pe 7 octombrie, sunt plecată aproape zilnic 12 ore de acasă. Și cum urmez de principiu o dietă proteică, acum, în post, e mai dificil să-ți aduni doar din legume necesarul de proteine zilnic, mai ales dacă nu poți sta acasă să-ți gătești.
Dar pentru că am avut cu mai multă lume discuții despre asta, am zis să share-uiesc și cu voi câteva lucruri esențiale pentru cei ca mine”, a spus Monica pe rețeaua de socializare.
De unde își ia Monica Bîrlădeanu vitaminele
Vedeta le-a dezvăluit fanilor secretul dietei sale din Postul Crăciunului, recomandându-le să opteze zilnic pentru o mână de migdale crude, cu beneficii extraordinare pentru organism. „Aleg mereu legume proteice (năut, mazăre, fasole, linte) față de cele cu conținut masiv de carbohidrați.
2. Suplimentez cu un shake de proteine vegan, să fiu sigură că mi-am atins targetul zilnic de proteine. În post e mai greu.
3. Sunt foarte disciplinată în legătură cu vitaminele zilnice (le pregătesc de seara), să am grijă să nu deprivez corpul de nimic (îmi fac analize și verific neapărat și B12). 4. Nu-mi lipsesc migdalele crude de nicăieri (am până și în geanta de personaj)”, a mai spus Monica Bîrlădeanu.
Steak de conopidă
Ingredientele necesare pentru un delicios steak de conopidă sunt: o conopidă, usturoi, sare, piper, ulei de măsline, ardei copți, migdale, roșii, suc de lămâie.
Mod de preparare
„Conopida tăiată felii se pune în cuptor un sfert de oră, cu puțină sare și ulei de măsline. Scoatem conopida, o condimentăm cu usturoi, sare, piper, ulei de măsline și o întoarcem înapoi în cuptor să se rumenească încă 15-20 de minute.
Pentru sos punem la blender ardei copți, migdale (curățate, hidratate), roșii cubulețe /piure, suc de lămâie, piper, sare. Steakul de conopidă se așează pe sosul de ardei și se asezonează cu suc de lămâie după gust”, a arătat Monica Bîrlădeanu pe rețeaua de socializare.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook