Simona Ionescu / Redactor Șef

„Mumiile vesele”, preparatul care a detronat hot dog-ul american. Rețetă

„Mumiile vesele”, preparatul care a detronat hot dog-ul american. Rețetă
Dacă până nu demult era un preparat culinar pe care-l mâncau cel mai adesea americanii și englezii, în ultima perioadă a început să fie prezent și pe masa europenilor. Ați mâncat vreodată „mumiile vesele”? Veți uita de hot dog.

Gustosul hot dog a rămas puțin în urmă, de când s-a impus un preparat culinar extrem de gustos. E vorba de „mumiile vesele”.

Ingredientele necesare

Covridogul sau „mumiile vesele” nu e doar un preparat extrem de gustos, dar și foarte aspectuos, pe care-l puteți pune invitaților pe masă, iar cei mici îl vor mânca cu mare plăcere fie la școală, fie în excursii. Se pregătește foarte repede și toată lumea va fi plăcut impresionată.

Ingredientele de care aveți nevoie sunt: 5 crenvurști, 250 g făină, sare, 1 gălbenuș de ou, 25 g unt, 8 g drojdie uscată, 150 ml lapte, 2 linguri cu ketchup, 50 g cașcaval ras. Pentru decor mai aveți nevoie de ½ linguriță cu smântână, gălbenuș pentru uns, susan.

Mod de preparare

Cerneți făină pentru a scăpa de eventualele impurități și amestecați cu drojdie, sare și zahăr. Turnați laptele într-o cratiță, puneți untul și încălziți compoziția la foc mic, până ce untul se va topi. Luați vasul de pe foc și adăugați oul. Turnați acum și laptele și amestecați cu o lingură.

Hot dog-ul e doar o amintire! Pe primul loc sunt mumiile vesele!

Când aluatul începe puțin să se întărească, începeți să frământați cu mâna. Un aluat perfect este cel care nu e lipicios, dar moale. Ungeți cu ulei un bol, apoi puneți aluatul, acoperiți cu folie alimentară și un prosop și puneți la loc cald. Se va lăsa în acest loc o oră, până când veți vedea că și-a dublat volumul.

Desenați ochii „mumiilor” cu smântână

Întindeți aluatul cu sucitorul, ungeți blatul cu ketchup, puneți cașcaval și tăiați blatul sub formă de fâșii. Fiecare crenvurst va fi învelit în acestea fâșii, în așa fel încât să semene cu o… mumie. Fâșiile de aluat le veți putea rula sau le puteți împleti. Puneți produsul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, acoperiți cu folie alimentară și lăsați în jur de 20 de minute.

Ungeți apoi cu gălbenuș și presărați cu semințe de susan. Introduceți tava în cuptor și lăsați aproximativ o jumătate de oră. După ce scoateți din cuptor, lăsați puțin să se răcească și faceți mumiilor ochi, folosind smântână. Produsul arată perfect, numai bun de mâncat.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre