În special americanii cumpără hot dogs, pentru că sunt gustoși, iar oamenii sunt grăbiți. O gustărică delicioasă și sățioasă care poate să îți potolească foamea până ajungi acasă. Cine a avut această idee? Sunt cel puțin două variante.
Cine a inventat hot dogs? Ce înseamnă ”câine fierbinte”?
Hot-dogs a fost inventat la început în anul 1847, în orașul nemțesc Frankfurt, spun istoricii. Se pare că măcelarul german Johann Georg Hehner a inventat cârnăciorul Frankfurt, un produs asemănător hot-dog-ului de azi. Azi este unul dintre cele mai populare preparate de fast-food din lume.
Forma actuală s-a născut în Brooklyn, New York, cu primii imigranți. Germanul Charles Feltman a creat sanviciul în anul 1867, în Coney Island. El avea o mică afacere cu acești cârnăciori calzi puși într-o chiflă alungită.
Istoricii spun că denumirea ar fi apărut la finele anilor 1890. Substantivul „Dog” din denumire era un comentariu sarcastic referitor la proveniența cărnii. Cârnăciorii lungi și subțiri au fost aduși de nemți în Statele Unite ale Americii, iar americanii au asociat rasele de câini nemțești cu corpul lung și subțire (Dachshund).
Printre altele, câinii Dachshund au pătruns pe teritoriul Statelor Unite cam în aceeași perioadă cu cârnatul de origine nemțească.
De unde vine denumirea de ”câine fierbinte”
O altă ipoteză susține că denumirea ar veni de la caricaturistul american Thomas Aloysius „Tad“ Dorgan. Acesta a desenat o caricatură cu un teckel într-o chiflă. Totuși, caricatura cu pricina nu s-a păstrat, astfel că ipoteza ar putea să fie falsă.
Prețul scăzut al hot-dogs-ului a fost decis de Ingvar Kamprad, fondatorul Ikea. Consiliul de administrație al Ikea a decis să scumpească hot-dog-ul, întrucât compania înregistra pierderi serioase. Ingvar Kamprad s-a opus vehement.
„Hot-dogii calzi, la preț bun, le oferă clienților un sentiment plăcut. Cel mai important lucru este ca oamenii să se reîntoarcă fericiți în magazinele noastre”, ar fi spus fondatorul Ikea. Sursa: history.com
S-a demonstrat științific câți hotdogi poate mânca un om în 10 minute. Nu-ți vine să crezi!
Popcornul: un deliciu pentru adulți și un pericol pentru cei mici. De ce copii nu ar trebui să îl mănânce
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook