Popcornul: un deliciu pentru adulți și un pericol pentru cei mici. De ce copii nu ar trebui să îl mănânce

Popcornul: un deliciu pentru adulți și un pericol pentru cei mici. De ce copii nu ar trebui să îl mănânce
Popcornul este o gustare iubită de mulți copii și adulți de pretutindeni. Textura sa crocantă și aromele diverse sunt perfecte pentru aproape orice ocazie. Unii părinți oferă popcorn și celor mici, în timp ce alții pur și simplu trec cu vederea momentul în care copilul lor își pune gustarea în gură. În timp ce această gustare poate părea inofensivă, se pare că îi poate supune pe cei mici unui risc imens.

Popcornul: un deliciu pentru adulți și un pericol pentru cei mici. În timp ce mulți părinți sunt conștienți de pericolele de sufocare, cum ar fi bateriile sau jucăriile mici, pericolele obișnuite legate de alimente sunt încă necunoscute multor mămici și tătici. 

La un pas de moarte la doar 2 ani, din cauza popcornului

În anul 2019, USA Today a publicat o întâmplare care i-a șocat pe oameni. În articolul respectiv, o mamă a trei copii povestea cum a ajuns de urgență la spital. Unul dintre fii acesteia, în vârstă de doar doi ani, a necesitat îngrijirile medicilor după ce a mâncat floricele împreună cu familia.

Băiatul tușea și avea febră. După examinare, cadrele medicale au aflat că băiatul a inhalat floricele în plămâni, ceea ce i-a provocat inflamații. Medicii au scos bucata de floricele din plămânii copilului, oferind poveștii un final fericit. Cu toate acestea, mama băiatului a dorit ca alți părinți să învețe din acest accident. Ea a scris o postare de avertizare pe Facebook, pentru alte familii.

Ce recomandă medicii

Pediatrii nu recomandă floricele de porumb și alte produse copiilor cu vârsta sub 4 ani. Acesta este un lucru despre care ar trebui să știm cu toții. Potrivit experților, copiii prezintă un risc mai mare de sufocare până la împlinirea vârstei de 4 ani. 

Abia începând cu vârsta de 5 ani, copiii sunt capabili să mestece alimentele într-un mod adecvat. Acest lucru se întâmplă deoarece, până la această vârstă, molarii celor mici erup și abilitățile lor de mestecat nu sunt suficient de bune pentru a descompune alimentele în bucăți mai mici pentru a le înghiți.

Copiii mici trebuie întotdeauna ajutați atunci când mănâncă. Mersul pe jos, alergarea, râsul sau vorbitul în timp ce mănâncă, precum și ingurgitarea alimentelor prea rapid, pot duce la sufocare.

Alte alimente care pot fi periculoase pentru copiii mici

Din păcate, floricelele nu sunt singurul aliment care prezintă un pericol de sufocare pentru cei mici. Potrivit medicilor pediatri, în afară de floricele de porumb, nu ar trebui să oferim următoarele alimente copiilor mici:

-Hot Dog

-Bomboane tari

-Nuci și semințe

-Morcov crud

-Mere

-Struguri întregi

-Unt de arahide

-Marshmallows și gume de mestecat

Ce este ”oboseala creierului” și cum scăpăm de ea. Sfaturile unui specialist