Știați? Pentru a sărbători descoperirea acestui preparat atât de cunoscut, hot dog, în fiecare an 23 iulie în stațiunea Coney Island, de lângă New York, la cel mai vechi restaurant, Nathan, se organizează Campionatul Internațional de Mâncat Hot Dog. Ziua Națională Hot dog-ului a început să fie sărbătorită din 1950.
Ce nu știați despre hot dog
Originar din Frankfurt, Germania, hot dog-ul era la început (1484) un cârnat de porc servit cu pâine. Denumirea de hoț-dog are și ea o poveste interesantă. Imigranții germani au adus cu ei o nouă rasă de câine numită “teckel”.
În anul 1871, un măcelar de origine germane pe nume Charles Feldman vindea cârnați în pâine într-un chioșc Coney Island (o stațiune balneară de lângă New-York). Deoarece avea un corp alungit și gras, era deseori asemănat cu un cârnat și astfel s-a dat denumirea de “teckel” cârnaților vânduți în stradă, pentru a face glume pe seama trecătorilor în legătură cu originea dubioasă a cărnii.
- În medie, un hot dog este consumat din 6,1 mușcături.
- Cel mai popular topping în rândul adulților este muștarul, iar preferatul copiilor este ketchupul.
- În sezonul de baseball, pe stadioane se consumă mai mult de 26 milioane de hot dogi.
- În anul 2007 soldații americani aflați în misiuni militare în întreagă lume au consumat peste 2,4 milioane de hot dogi.
- De la “Memorial Day” și până la “Ziua Muncii” în fiecare an, americanii consumă 7 miliarde de hot dogi (mai exact 818 de hot dogi pe secundă).
- În misiunile de pe Apollo, Skylab, NASA a aprobat hot dogul să fie inclus în lista alimentației obișnuite.
- Există peste 40 de tipuri de hot dog.
Hot dog este o bombă calorică
Toți nutriționiștii sunt de acord că are un conținut mult prea ridicat de calorii, iar combinația de crenvurst cu pâine albă este total nesănătoasă.
Hot dog-ul este plin de sare
Toate tipurile de crenvurst conțin foarte multă sare și grăsimi. Nu există noțiunea de hot dog sănătos. Nu numai că îngrașă îngrozitor, dar introduce în organism cantități mari de sodiu, care nu sunt sănătoase.
Hot dog-ul este sursă de nitrați și nitriți
Pentru a prelungi perioada de garanție, producătorii adaugă nitrați și nitriți care sunt asociați cu riscul declanșării bolilor canceroase.
Crenvurștii nu sunt recomandați femeilor însărcinate
De foarte multe ori crenvurștii dezvoltă o bacterie numită listeria care cauzează listerioză. Această boală conduce la moartea fătului și în funcție de perioada de sarcina în care se instalează conduce la avort spontan sau la nașterea unui copil mort pe lângă alte probleme de sănătate.
Sursa: healthyfoodhouse.com, mancare.ro
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook