Rețeta de Crumble ca la Târgul de Crăciun de la Craiova. Lumea îi spune budincă
Rețeta de crumble adusă în Târgul de Crăciun de la Craiova de Andrei Crișan a generat cozi interminabile și oameni care nu s-au mai oprit din lăudat.
Crumble-ul este produsul „vedetă” al influencerului și are la bază budincă, biscuiți sfărâmați și dulceață de zmeură. O porție se vinde cu 35 de lei. Vestea bună e că nu trebuie să mergeți până acolo pentru a gusta. Puteți prepara și acasă, iar cu aceeași sumă săturați întreaga familie cu deliciosul crumble.
Pentru budincă:
Pentru stratul de crumble (sfărâmătură):
Varianta mai simplă este să folosiți un pachet (sau două) de biscuiți digestivi sau Spekuloo s – care se fărâmițează.
Pentru topping
Puteți opta și direct pentru dulceață de zmeură gata preparată. Sau puteți înlocui cu altă dulceață preferată.
Pentru a pregăti budinca, se pune laptele la fiert, la foc mediu. Într-un castron, se amestecă praful de budincă cu puțin lapte rece pentru a forma o pastă și apoi se toarnă în restul laptelui. Se adaugă și zahărul și se amestecă constant până ce budinca se îngroașă. După ce s-a îngroșat, se oprește focul și se lasă la răcit, la temperatura camerei, eventual acoperită cu folie de prospețime, pentru a nu se întări la suprafață.
Dacă folosiți în rețetă zmeură congelată, se lasă la decongelat, se scurge excesul de apă, apoi se pune zmeura într-un bol cu zahăr și sucul de lămâie și se amestecă ușor. După ce au stat așa câteva minute, ca zahărul să se topească, se gătește la foc mediu până se îngroașă puțin.
Pentru crumble, într-un castron se amestecă făina cu zahărul și sarea (și scorțișoara), apoi se adaugă cubulețele de unt rece și, cu degetele, se frământă rapid până se obține un aluat nisipos (sfărâmătură). Trebuie să rămână bucăți mici, nu o compoziție omogenă. Acestea se coc 15–20 de minute în cuptorul preîncălzit la 180°C. Așa cum am spus, ca să fie mai simplu puteți folosi biscuiți digestivi pe care-i sfărâmați. Apoi folosiți untul și scorțișoara ca la cocă.
Pentru servire, în pahare sau în forme individuale (sau într-un vas mai mare), se pune un strat de budincă la bază, apoi dulceață de zmeură și crumble deasupra. Desertul se poate „construi” și invers, cu crumble (biscuiți fărâmițați) în bază, zmeură și budincă deasupra. Opțional se poate adăuga frișcă, înghețată de vanilie sau un sos de zmeură deasupra, după preferință.
Foto: Instagram
Vrei să critici sau să lauzi ceva? Atunci nu ezita să ne scrii în Comentarii! Exprimă opinia într-un limbaj civilizat!
Face parte din echipa Rețete și Vedete din anul 2022, aducând cu sine o vastă experiență jurnalistică acumulată de-a lungul unei cariere de peste 15 ani în domeniul mass-media. De-a lungul timpului, Igor a activat în redacțiile unor publicații importante. În cadrul redacției Rețete și Vedete, contribuie activ la dezvoltarea conținutului editorial, realizând articole despre și cu personalități din showbiz, reportaje speciale, dar și articole cu impact în rândul cititorilor. Unul din hobby-urile lui Igor este gătitul.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook