Simona Ionescu / Redactor Șef

Negresă cu cireșe

Negresă cu cireșe
Negresele sunt printre cele mai simple și îndrăgite prăjituri de casă, iar dacă sunt combinate și cu fructe de sezon, deliciul este maxim.

Un exemplu este și rețeta noastră de Negresă cu cireșe. Rețeta este simplă și aromată, un deliciu al verii. Negresele au o textură densă și ciocolatoasă și nu se prepară deloc greu. Se poate opta pentru o compoziție cu cacao, sau una cu ciocolată.

Negresă cu cireșe. Ingrediente:

Pentru blat (tavă de 26/36 cm): 6 ouă, 250 gr unt( 82% grăsime), 200 gr zahăr, 30 gr cacao, 120 ml lapte, 350 gr făină, 2 lingurițe esență de rom, 1 plic praf de copt, 1 vârf cuțit sare, 250 gr cireșe.

Mod de preparare

Într-o crăticioară, amestecăm zahărul cu untul, cacaua și laptele. Punem crăticioara la foc mediu și amestecăm în ea până când se topește untul și zahărul și obținem o cremă ciocolatoasă. O dăm deoparte de pe foc și o lăsăm la rece.

Separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm peste ambele câte puțină sare. Când se răcește crema ciocolatoasă adăugăm gălbenușurile și omogenizăm compoziția. Mixăm albușurile spumă, apoi le încorporăm ușor în compoziția de mai sus, dar nu mai folosim mixerul, ci introducem o spatulă, pentru a putea amesteca circular și de jos în sus, să se mențină compoziția aerată.

După încorporarea albușurilor, adaugăm făina, treptat, pe care o vom cerne împreună cu praful de copt. La final adăugăm si esența și omogenizăm bine compoziția.

Tapetăm o tavă de cuptor cu hârtie de copt și întindem compoziția de negresă în ea. Înfigem din loc în loc cireșele fără sâmburi și coacem delicioasa negresă cu cireșe pentru 30-35 de minute, la 180 de grade. Pentru siguranța coacerii, facem și testul cu scobitoarea. Lăsăm negresa cu cireșe să se tempereze, apoi o putem porționa și servi cu poftă. Putem servi negresa cu cireșe alături de o cupă din înghețata preferată.

Sursa: Chefi la cuțite

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre